Πόσο κοστίζει να βάλετε την Tesla στο σπίτι σας

Πόσο κοστίζει να βάλετε την Tesla στο σπίτι σας

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες εκπρόσωποι της εταιρείας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Περίπου 12.500 ευρώ πρέπει να ξοδέψει ένα τυπικό νοικοκυριό με ημερήσια κατανάλωση ενέργειας 36 κιλοβατώρων για να αποκτήσει το σύστημα ενέργειας της Tesla το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί επικουρικά στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ή και αυτόνομα. Το σύστημα, που βασίζεται στις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες Powerwall και αποθηκεύουν την ενέργεια που συλλέγουν ηλιακά κάτοπτρα, είναι πολύ πιθανό να συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Tesla και της ηγεσίας του ελληνικού υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η συνεργασία με την Tesla μπορεί να αποδεχθεί εξαιρετικά επωφελής ανέφεραν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος μετά τη συνάντηση όπου όπως έγινε γνωστό συζητήθηκε η απεξάρτηση των νησιών της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα.

Μεγαλύτερο βάρος δόθηκε στη διάρκεια της συνάντησης στα νησιά που δεν σχεδιάζεται να συνδεθούν τα επόμενα χρόνια στο ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και όπως έγινε γνωστό η Tesla έχει καταρτίσει αναλυτικό σχέδιο για τη μετάβαση των συγκεκριμένων νησιών σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας.

Η πρόταση προβλέπει την κατακόρυφη αύξηση στη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και παράλληλη ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας των νησιών. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ