Πώς θα αποφύγετε τις υπερβολικές χρεώσεις στο κινητό σας

Πώς θα αποφύγετε τις υπερβολικές χρεώσεις στο κινητό σας

Οι εφαρμογές των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας μπορούν να σας προστατεύσουν από τις υπερβολικές χρεώσεις. Δείτε πώς.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο και ειδικά τώρα με την περίοδο των γιορτών να υπερβεί κάποιος τον χρόνο ομιλίας ή τον όγκο των δεδομένων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας του.

Η εφαρμογή νέων κανόνων από την 1η Ιανουαρίου 2019, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, περιορίζει το επιπλέον κόστος του λογαριασμού αλλά για την πιο αποτελεσματική προστασία το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή διαχείρισης που δίνει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που έχει επιλέξει.

Οι Cosmote, Vodafone και Wind δίνουν δωρεάν στους συνδρομητές τους εφαρμογές διαχείρισης μέσα από τις οποίες μπορείτε:

  • Να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση των λεπτών ομιλίας και των δεδομένων
  • Να ζητήσετε επιπλέον πακέτο δεδομένων
  • Να πληρώσετε τον λογαριασμό σας με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας
  • Να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε υπηρεσίες
  • Να αλλάξετε οικονομικό πρόγραμμα
  • Να χρησιμοποιήσετε προσφορές όπως εκπτώσεις σε συνεργαζόμενα καταστήματα
  • Να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών

Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για iPhone και Android και έχουν το πλεονέκτημα να σας δίνουν γρήγορα και εύκολα ολοκληρωμένη εικόνα για τη χρήση του κινητού αλλά και του σταθερού σας τηλεφώνου. Η εγγραφή στις αντίστοιχες υπηρεσίες των τριών εταιρειών είναι δωρεάν και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τα links:

Σημειώνουμε ότι χθες η ΕΕΤΤ ανακοίνωσε πως από την 1η Ιανουαρίου και για την αποφυγή υπερβολικών χρεώσεων οι συνδρομητές θα μπορούν να επιλέγουν τη δυνατότητα αυτόματης διακοπής της υπηρεσίας κάθε φορά που ο λογαριασμός θα υπερβαίνει συγκεκριμένο ανώτατο όριο, με βάση τρεις τουλάχιστον επιλογές. Δείτε αναλυτικά τους νέους κανόνες της ΕΕΤΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ