ΔΕΗ: Έφτασε το χαράτσι του 1 ευρώ – Ποιους αφορά και τι πρέπει να κάνετε

ΔΕΗ: Έφτασε το χαράτσι του 1 ευρώ –  Ποιους αφορά και τι πρέπει να κάνετε

Με «χαράτσι» ενός ευρώ επιβαρύνονται πλέον οι έγχαρτοι λογαριασμοί ρεύματος της ΔΕΗ. Η νέα χρέωση ξεκίνησε από την 1η Δεκεμβρίου.

Έτσι, οι πελάτες της ΔΕΗ που επιμένουν... παραδοσιακά και θα πληροφορούνται μέσω ταχυδρομείου για την οφειλή τους θα επιβαρυνθούν με ένα ευρώ ανά λογαριασμό ρεύματος.

Η εταιρεία αποφάσισε να καλύψει με αυτόν τον τρόπο το κόστος εκτύπωσης και αποστολής στους πάνω από 7 εκατ. πελάτες της (φυσικά πρόσωπα, Δημόσιο, επιχειρήσεις κ.λπ.), το οποίο υπολογίζεται σε 40 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Προσοχή! Παρέχει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αποφύγουν την επιπλέον χρέωση των 6 ευρώ τον χρόνο αν επιλέξουν την ηλεκτρονική ενημέρωση. Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για την ένταξη στο νέο σύστημα, αλλά η ΔΕΗ έχει προβλέψει ένα μικρό bonus για όσους θα εγγραφούν ως τις 31 Δεκεμβρίου και θα τους επιστρέψει στον επόμενο λογαριασμό το ένα ευρώ που τους έχει χρεώσει για τον συγκεκριμένο μήνα.

Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα, αν χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία του ηλεκτρονικού λογαριασμού (e-bill) που παρέχει η δημόσια επιχείρηση. Θα πρέπει, όμως, να εγγραφούν ηλεκτρονικά αφού επισκεφτούν την ιστοσελίδα της εταιρίας dei.gr και επιλέξουν την ενότητα e-bill. Επίσης έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν κι επισκεπτόμενοι κάποιο από τα καταστήματα της εταιρίας.

«Κλειδί» για την εγγραφή στο «e-bill» είναι η συμπλήρωση του «Κωδικού Εταίρου», ενός ξεχωριστού αριθμού ανά καταναλωτή κι επίσης αφού εγγραφούν στο «e-bill», να επιλέξουν την αποστολή του λογαριασμού μόνο ηλεκτρονικά. Αυτός τότε θα τους έρχεται στο email.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ