ΔΕΗ: Δεύτερη ευκαιρία διακανονισμού στους καταναλωτές

ΔΕΗ: Δεύτερη ευκαιρία διακανονισμού στους καταναλωτές
Δεύτερη ευκαιρία δίνει στους καταναλωτές η ΔΕΗ με το νέο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών που έχει θέσει σε εφαρμογή, σεβόμενη απόλυτα την οικονομική κατάσταση των πολιτών.

Τα παραπάνω επισήμανε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM".

Όπως σημείωσε, όσοι έχουν "χάσει" τη ρύθμιση των 36 δόσεων μπορούν εκ νέου να αιτηθούν – μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου - τη συνέχισή της με ταυτόχρονη έκπτωση 15%. Ο ίδιος σημείωσε πως για το εξάμηνο που έτρεξε η ρύθμιση αυτή είχε πολύ καλά αποτελέσματα, καθώς ρυθμίστηκαν αρκετές οφειλές, με αποτέλεσμα "να διακανονιστούν τα χρέη των καταναλωτών, αλλά και να εισρεύσουν στα ταμεία της εταιρείας χρήματα που τα έχει ανάγκη και για τις δικές της υποχρεώσεις".

Υπογράμμισε δε ότι η νέα δυνατότητα ρύθμισης με "πάγωμα" ληξιπρόθεσμων οφειλών για ένα χρόνο με την προϋπόθεση το χρέος να είναι μικρότερο των 500 ευρώ, αποτελεί "εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία", διότι, όπως είπε "οι περιπτώσεις αυτών των ανθρώπων που οφείλουν έως 500 ευρώ είναι σίγουρα τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Έχουμε ένα 'πάγωμα' για ένα χρόνο αυτού του ποσού, οπότε ο καταναλωτής δεν έχει κανένα πρόβλημα για την αποκοπή της ηλεκτροδότησής του και μπορεί να μπει σε μια ρύθμιση 18 δόσεων για να συνεχίζει την απρόσκοπτη λειτουργία" τόνισε.

Ο κ. Αδαμίδης αναφέρθηκε και στη ρύθμιση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι "τόσο αυτή, όσο και οι υπόλοιπες εντάσσονται και σε ένα πλαίσιο διευκόλυνσης των καταναλωτών, αλλά προφανώς και έχουν να κάνουν με τον ανταγωνισμό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ