Πώς να εξοφλήσετε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και μέσω της ιστοσελίδας της

Πώς να εξοφλήσετε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και μέσω της ιστοσελίδας της
Την δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών τη ΔΕΗ μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω της ιστοσελίδας www.dei.gr σκοπεύει να παρέχει σε λίγο καιρό στους καταναλωτές της η επιχείρηση.

Με εξαίρεση τη δυνατότητα που προσφέρει για κατόχους τραπεζικών καρτών δύο μόνο τραπεζών και στην πληρωμή μέσω του e-banking με άμεση χρέωση λογαριασμών, ο καταναλωτής δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις ευκολίες και την ευελιξία που προσφέρει η χρήση της πιστωτικής κάρτας.

Η ΔΕΗ σύμφωνα με το euro2day.gr καλεί τις τράπεζες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ώστε να προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να εξοφλούν τους λογαριασμούς ρεύματος με χρέωση των τραπεζικών καρτών που εκδίδουν, μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ.

Πιο απλά ο κάτοχος πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας μιας τράπεζας, θα εισέρχεται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ και θα μπορεί να εξοφλεί το λογαριασμό, χρεώνοντας την κάρτα του. Η υπηρεσία αυτή δεν θα είναι δωρεάν, καθώς η ΔΕΗ δίνει τη δυνατότητα στην τράπεζα να χρεώνει την κάθε συναλλαγή με ποσό που κατ΄ ανώτατο θα ανέρχεται σε 25 λεπτά του ευρώ και το οποίο θα επιβαρύνει τον πελάτη.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα η χρήση καρτών για την εξόφληση λογαριασμών, περιορίζεται σε αυτές των τραπεζών Πειραιώς και Alpha Bank ενώ ο πελάτης θα πρέπει να απευθύνεται στις δύο τράπεζες που εκδίδουν τις κάρτες για την έκδοση της εντολής χρέωσης των λογαριασμών.

Μέχρι τώρα, εκτός από τους παραδοσιακούς τρόπους πληρωμής με μετρητά, στα ταμεία της ΔΕΗ, στα ΕΛΤΑ, σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ, πρακτορεία ΟΠΑΠ κλπ, ο πελάτης της ΔΕΗ μπορεί να αξιοποιεί τις τράπεζες για εξόφληση λογαριασμών της ΔΕΗ με τους εξής τρόπους:

  • Υπηρεσία e-banking των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και της Attica Bank
  • Με Πάγια Τραπεζική Εντολή μέσω του τραπεζικού λογαριασμού
  • Mε Τηλεφωνική Εντολή (phone-banking) εφόσον o πελάτης έχει ζητήσει την ενεργοποίηση της υπηρεσίας αυτής από στην τράπεζά του
  • Στις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές (ΑΤΜ) των συμβεβλημένων Τραπεζών με χρήση της τραπεζικής κάρτας ανάληψης μετρητών
  • Με μετρητά, στα Μηχανήματα Αυτόματων Συναλλαγών που είναι εγκατεστημένα στο εσωτερικό πολλών τραπεζικών καταστημάτων
  • Στα ταμεία του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Eurobank με μετρητά.