«Σπάνιο» και ακριβό το πλαστικό χρήμα – Πόσο κοστίζει σήμερα

«Σπάνιο» και ακριβό το πλαστικό χρήμα – Πόσο κοστίζει σήμερα
Τι και αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει καθηλώσει το βασικό επιτόκιο παρέμβασης στο 0,25% και σκέφτεται περαιτέρω αποκλιμάκωσή του; Στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουμε τα δικά μας προβλήματα (επισφάλειες, έλλειψη ρευστότητας κλπ) και συνεχίζουμε να χρεώνουμε τις συναλλαγές που γίνονται μέσω πιστωτικών με επιτόκια που φτάνουν ακόμη και στο…28%.  

Ο αναλυτικός πίνακας που δημοσιεύεται, περιλαμβάνει όλες τις επιβαρύνσεις που θα επωμιστούν οι κάτοχοι «φορτωμένων» πιστωτικών καρτών. Οι καταναλωτές που προτιμούν να κάνουν τις συναλλαγές τους μέσω πιστωτικής κάρτας θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις χρεώσεις της εκάστοτε τράπεζας. Μπορεί εκ πρώτης όψεως, το ονομαστικό επιτόκιο που θέτουν οι τράπεζες να φαίνεται χαμηλό. Αυτό όμως που πρέπει να προσέξουν οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών είναι η πραγματική επιβάρυνση που επωμίζονται στο λογαριασμό τους όταν χρησιμοποιούν την κάρτα τους. Πώς φαίνεται η πραγματική επιβάρυνση;

Με το Συνολικό Ετήσιο Ποσοστό Πραγματικής Επιβάρυνσης ( ΣΕΠΠΕ ) των κυριότερων τραπεζών. Ένα ποσοστό το οποίο, όπως φαίνεται και από τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας κυμαίνεται μεταξύ 16,21% - 28,025%. Μεγάλη η ψαλίδα. Άρα έχει νόημα η έρευνα αγοράς προκειμένου να εντοπιστεί η «φθηνότερη» κάρτα. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψιν από τους καταναλωτές η ετήσια συνδρομή της πιστωτικής τους κάρτας.

Για να δείτε τον αναλυτικό πίνακα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών, κάντε κλικ εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ