Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς διαμορφώνεται το πράσινο τιμολόγιο τον Απρίλιο ανά πάροχο - Μικρές αυξομειώσεις

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς διαμορφώνεται το πράσινο τιμολόγιο τον Απρίλιο ανά πάροχο - Μικρές αυξομειώσεις

Σε προ κρίσης επίπεδα οι τιμές

Με διαφοροποιήσεις στα τιμολόγια του Απριλίου θα κινηθεί ο τρέχον μήνας στην αγορά της λιανικής, διατηρώντας αμετάβλητες τις τιμές από τον κυρίαρχο παίχτη της αγοράς, την ΔΕΗ αλλά και αυξημένες από άλλους παρόχους.

Οι εταιρείες παρά την πτώση της τιμής της χονδρεμπορικής που υποχώρησε τον Μάρτιο στα 67,5 ευρώ η μεγαβατώρα έναντι 73,61 ευρώ τον Φεβρουάριο, εμφανίζονται αποφασισμένες να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους και να μην περάσουν στους καταναλωτές την σημαντική αποκλιμάκωση των τιμών. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, Μάρτιο, «ψαλίδισαν» τις εκπτώσεις που παρέχουν επί των τιμών με αποτέλεσμα οι ανταγωνιστικές χρεώσεις να ανέβουν έως και 12%.

Την ίδια στιγμή, αρκετοί πάροχοι διατήρησαν αμετάβλητο το πάγιο. Για το μήνα Απρίλιο ο μέσος όρος των τιμολογίων κινείται περίπου στα 12 λεπτά.

Όπως συνήθως συμβαίνει, η ΔΕΗ, ανακοίνωσε πρώτη τις τιμές της στο πράσινο τιμολόγιο, διατηρώντας και για τον Απρίλιο την ίδια τιμή στο Γ1/Γ1Ν Οικιακό σε σχέση με τον Μάρτιο, αυξάνοντας την έκπτωση στο 15% από 10%. Συγκεκριμένα η τελική τιμή για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα διαμορφώνεται στα 10,86 λεπτά του ευρώ/κιλοβατώρα για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες και 11,88 λεπτά /κιλοβατώρα, για πάνω από 500 κιλοβατώρες. Το νυχτερινό τιμολόγιο προσφέρεται στα 8 σεντς ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο παραμένει στα 5 ευρώ.

Κίτρινο τιμολόγιο

Το κίτρινο τιμολόγιο της ΔΕΗ (MyHome4all) προσφέρεται για τον Απρίλιο στα 10,66 σεντς για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και 15,7 σεντς για τις υπόλοιπες. Το νυχτερινό τιμολόγιο προσφέρεται στα 8 σεντς ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο παραμένει στα 5 ευρώ.

Protergia

Η Protergia προσφέρει το ειδικό πράσινο τιμολόγιο οικιακού ρεύματος (Οικιακό Value Special) του Απριλίου (τελική τιμή προμήθειας) στα 11,62 λεπτά / κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και 18,62 λεπτά χωρίς έκπτωση συνέπειας.

Κίτρινο τιμολόγιο

Χαμηλότερη τιμή από τον Μάρτιο έδωσε η Protergia για το κίτρινο τιμολόγιο της το Οικιακό Value Simple καθώς η χρέωση προμήθειας έπεσε στα 9,96 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα (από 10,68 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Μάρτιο).

NRG

Στα 10,78 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα προσγειώθηκε και η τιμή της NRG για τον Μάρτιο από 11,15 λεπτά/κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο, αλλά με έκπτωση συνέπειας. Χωρίς την έκπτωση συνέπειας η τιμή αυξάνεται στα 17,98 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Οι υπόλοιπες τιμές Απριλίου

  • ΕΛΙΝ: 9 λεπτά/κιλοβατώρα από 8 λεπτά/κιλοβατώρα το Μάρτιο.
  • Εlpedison: 11 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και στα 11,7 λεπτά για τις υπόλοιπες από 9,9/λεπτά και 10,7 λεπτά/κιλοβατώρα τον προηγούμενο μήνα
  • ΗΡΩΝ: 11,5 λεπτά/κιλοβατώρα στο πράσινο τιμολόγιο με έκπτωση συνέπειας 12% από τα 10,3 λεπτά/κιλοβατώρα που είχε το πράσινο τιμολόγιό της το Μάρτιο
  • Volton: 10,54 λεπτά/κιλοβατώρα, με αρχική έκπτωση και έκπτωση συνέπειας, από 10,3 λεπτά που ήταν τον Μάρτιο
  • Ζενίθ: 11,4 λεπτά/κιλοβατώρα από 10,467 λεπτά/κιλοβατώρα του Μαρτίου και πάγιο 5 ευρώ.
  • Volterra: 9,9 λεπτά/ κιλοβατώρα από 11,5 λεπτά/ κιλοβατώρα τον Μάρτιο.
  • Φυσικό Αέριο: 10,6 λεπτά /κιλοβατώρα από 11,1 λεπτά /κιλοβατώρα τον προηγούμενο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ