Ιδού το φθηνότερο ρεύμα της αγοράς για το Νοέμβριο. Διαφορές έως 500% μεταξύ των εταιριών (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Ιδού το φθηνότερο ρεύμα της αγοράς για το Νοέμβριο. Διαφορές έως 500% μεταξύ των εταιριών (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Σε αυτό το crash test, το fpress.gr επέλεξε να συμπεριλάβει όλες τις εταιρείες

Διαφορές που ξεπερνούν το 500% κρύβουν τα τιμολόγια ρεύματος του Νοεμβρίου, καθώς οι εταιρίες δίνουν τα ρέστα τους για να αποκτήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από την πίτα της ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τιμές ανά κιλοβατώρα ξεκινούν από τα 0,045 ευρώ και φτάνουν έως τα 0,2220 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη και την επιδότηση. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, για να επιλέξει κάποιος το φθηνότερο τιμολόγιο θα πρέπει να προχωρήσει σε έρευνα αγοράς, που απαιτεί χρόνο και κόπο.

Όμως σε αυτό το δύσκολο ερώτημα απαντούν οι πίνακες με τα τιμολόγια όλων των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Αναμφίβολα, το ερώτημα παραμένει δύσκολο καθώς πρέπει να ληφθούν υπόψη οι λεπτομέρειες της τιμολογιακής πολιτικής της κάθε εταιρείας αλλά και οι ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε νοικοκυριού. Ωστόσο, γνωρίζοντας κάποιος την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά τετράμηνο αλλά και την ευχέρειά του να πληρώνει τον λογαριασμό εμπρόθεσμα, μπορεί να προσεγγίσει με ευκολία τη σωστή απάντηση.

Οι πίνακες που δημοσιεύει το fpress.gr δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για λόγους ενημέρωσης του κοινού. Δεν μπαίνουμε σε θέματα ανταγωνισμού και ο μόνος στόχος είναι η σωστή ενημέρωση. Άλλωστε, όποιος κάνει τους υπολογισμούς, θα διαπιστώσει ότι άλλη εταιρεία είναι φθηνότερη για κάποιον που είναι συνεπής στις πληρωμές του και άλλη για κάποιον που δεν είναι. Επίσης, άλλη εταιρεία είναι οικονομικότερη για κάποιον που κάνει μεγάλες καταναλώσεις και άλλη αποδεικνύεται ποιο οικονομική για κάποιον που με λιγότερες κιλοβατώρες ανά τετράμηνο.

Για την καλύτερη αποτύπωση της πραγματικότητας, το fpress.gr συνυπολογίζει μόνο τις "ανταγωνιστικές χρεώσεις" -δηλαδή το αντίτιμο που εισπράττουν οι εταιρείες με βάση την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν. Σε αυτό το crash test, το fpress.gr επέλεξε να συμπεριλάβει όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά. Έχουν ενσωματωθεί τα "πακέτα" για κάθε εταιρεία. Στόχος είναι, η έρευνα να εμπλουτίζεται συνεχώς.

Άλλωστε η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας είναι δυναμική και οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Υ.Γ. Θα πρέπει να ενημερωθείτε και για το πάγιο που χρεώνουν

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ