Λογαριασμοί ρεύματος: Επιδοτήσεις 10 ευρώ/ΜWh ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ

Λογαριασμοί ρεύματος: Επιδοτήσεις 10 ευρώ/ΜWh ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ

Oι προμηθευτές ανακοίνωσαν τα τιμολόγια ρεύματος για τον Αύγουστο, τα οποία κυμαίνονται στα ίδια ή χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον Ιούλιο.

Ενίσχυση των καταναλωτών ρεύματος και για τον Αύγουστο, ύψους 19 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση θα είναι 10Euro/MWh. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η ενίσχυση ανέρχεται στα 50 Euro/MWh και απορροφά το σύνολο του αυξημένου κόστους.
  • Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση ανέρχεται στα 10Euro/MWh.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι προμηθευτές ανακοίνωσαν τα τιμολόγια ρεύματος για τον Αύγουστο, τα οποία κυμαίνονται στα ίδια ή χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον Ιούλιο. Οι κρατικές επιδοτήσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα αφαιρούνται από τα τιμολόγια που ανακοινώθηκαν για να προκύψει η τελική τιμή καταναλωτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ