Σημαντικές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω Κίνας

Σημαντικές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω Κίνας
Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ύστερα από τη βουτιά των κινεζικών αγορών.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 1,93% στις 5.956,10 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax σημείωσε λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης πτώση κατά 2,76% στις 9.932,04 μονάδες.

Ανάλογο κλίμα επικρατούσε και στο χρηματιστήριο του Παρισιού, με τον δείκτη CAC 40 να ξεκινά τις συναλλαγές με πτώση 3% στις 4.346,10 μονάδες.

Πτώση πάνω από 7% στη Κίνα

Για δεύτερη φοράμέσα σε στη ίδια εβδομάδα διακόπηκαν οιχρηματιστηριακές συναλλαγέςστην Κίνα 30 λεπτά μετά το άνοιγμα των αγορών όταν οι τιμές των μετοχών κατρακύλισαν κατά περισσότερο από 7% προκαλώντας την αυτόματη διακοπή των συναλλαγών.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα επιτάχυνε την υποτίμηση του γιουάν στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 2011, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των κινεζικών εξαγωγών απέναντι στην μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση της δραστηριότητας της κινεζικής οικονομίας.

Τα χρηματιστήρια της Σανγκάης και του Σεντζέν σταμάτησαν τη λειτουργία τους μετά την πτώση κατά 7,32% και 8,35% των χρηματιστηριακών δεικτών με τη λειτουργία του μηχανισμού αυτόματης διακοπής των συναλλαγών.

Παράλληλα η Ρυθμιστική Αρχή επέβαλε περιορισμούς στην πώληση μετοχών.

Αποτέλεσμα της εικόνας του κινεζικού χρηματιστήριου ήταν ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2013 υποχορώντας κατά 3%.

Με πτώση ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο για τέταρτη συνεχή ημέρα, μετά την πτώση των τιμών των μετοχών και την αυτόματη διακοπή των συναλλαγών στα κινεζικά χρηματιστήρια, την πτώση του τιμών του πετρελαίου, την άνοδο του γεν και τις γεωστρατηγικές εντάσεις που δημιουργεί η νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 423,98 μονάδες, σε ποσοστό 2,33%, και διαμορφώθηκε στις 17.767,34 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ