ΑΑΔΕ: Δύο Ελεγκτικά Κέντρα στη Θεσσαλονίκη

ΑΑΔΕ: Δύο Ελεγκτικά Κέντρα στη Θεσσαλονίκη

Στόχος τη βελτιστοποίηση των φορολογικών ελέγχων και την επιτάχυνση των διαδικασιών της φορολογικής διοίκησης

 

 

«Αναβαθμίζουμε το ελεγκτικό έργο», τόνισε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, στα εγκαίνια του 1ου και του 2ου Ελεγκτικού Κέντρου της φορολογικής διοίκησης, στη Θεσσαλονίκη.
Τα δυο Ελεγκτικά Κέντρα θα λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη και άλλα τέσσερα στη Αθήνα, με στόχο τη βελτιστοποίηση των φορολογικών ελέγχων και την επιτάχυνση των διαδικασιών της φορολογικής διοίκησης, προς όφελος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος.

«Τα Ελεγκτικά Κέντρα έχουν ως επιχειρησιακό στόχο να μεγιστοποιήσουν τα δημόσια έσοδα, να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά μας για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής και, γενικώς, κάθε μορφής απάτης σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, σε βάρος όλων μας», ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Ο κ. Πιτσιλής σημείωσε ακόμη ότι με τη λειτουργία των Κέντρων δίνεται η δυνατότητα εφαρμογής πιστοποιημένων προτύπων, με αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, που -μεταξύ άλλων- μειώνουν το κόστος της φορολογικής διοίκησης και εξοικονομούν χρόνο και δυνάμεις, ώστε να αποδίδουν καλύτερα οι προσπάθειες του ανθρώπινου δυναμικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ