Πόσα χρήματα θα "κερδίσετε" φέτος από τις αλλαγές στη φορολογία. Υπολογίστε online

Πόσα χρήματα θα "κερδίσετε" φέτος από τις αλλαγές στη φορολογία. Υπολογίστε online

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς εδώ και δύο 24ωρα άνοιξε η εφαρμογή για το φορολογικό έτος 2020.

Ωστόσο, τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά καθώς, οι αλλαγές που επήλθαν ήταν αρκετές.

Η σημαντικότερη ήταν η αλλαγή της φορολογικής κλίμακας που θα εφαρμοστεί για τον υπολογισμό του φετινού φόρου εισοδήματος, αφού το το πρώτο κλιμάκιο με τον συντελεστή του 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ του εισοδήματος (από 22% που ήταν πέρυσι) αρκεί για να κάνει τη διαφορά.

Η εισφορά αλληλεγγύης δεν θα υπολογιστεί φέτος καθώς τα εισοδήματα του 2020 των αυτοαπασχολουμένων απαλλάσσονται. Και φυσικά, υπάρχει και ο παράγοντας πανδημία που θα μεταφραστεί ως μείωση και των ακαθάριστων εσόδων και των δηλωθέντων κερδών.

Πώς θα αποτυπωθούν όλα αυτά στην φετινή εκκαθάριση του φόρου;

Είτε με σημαντική μείωση του φόρου που θα κληθείτε να πληρώσετε είτε και με γενναίες επιστροφές φόρου ειδικά αν ανήκετε στην κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών που υφίστανται προκαταβολή φόρου 20% επί των ακαθάριστων αμοιβών τους.

Μαζί με τους μισθωτούς που έμειναν σε αναστολή, οι αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι η 2η μεγάλη επαγγελματική ομάδα που μπορούν να περιμένουν ότι φέτος θα απαλλαγούν από τον πονοκέφαλο του εκκαθαριστικού.

Προκειμένου τα πράγματα να γίνουν συγκεκριμένα για τον κάθε επαγγελματία, το fpress.gr δημοσιεύει ακόμη ένα εργαλείο οικονομικής ενημέρωσης, εξαιρετικά επίκαιρο για φέτος.

Συμπληρώνοντας τα ακαθάριστα έσοδα του 2019 και του 2020 αλλά και το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα των δύο ετών -δηλαδή συνολικά μόνο τέσσερις αριθμούς- θα μάθετε:

1. Πόσο φόρο θα πληρώσετε φέτος και τη σύγκριση σε σχέση με πέρυσι

2. Πόσα θα γλιτώσετε από την εισφορά αλληλεγγύης

3. Αν το εκκαθαριστικό σας θα είναι χρεωστικό ή πιστωτικό

Αποκάλυψη: Επιστροφές φόρων σε χιλιάδες φορολογούμενους - Υπολογίστε online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ