Φορολογικές δηλώσεις 2021: Ποιοι πρέπει να σπεύσουν για να λάβουν επιστροφή φόρου και επιδόματα

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Ποιοι πρέπει να σπεύσουν για να λάβουν επιστροφή φόρου και επιδόματα

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ανακοινώσει ότι η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Αυγούστου ωστόσο πολλές εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι έχουν κάθε λόγο να σπεύσουν να ανταποκριθούν στην ηλεκτρονική πρόσκληση. Οι γενναίες επιστροφές φόρου που αναμένονται φέτος η «σύνδεση» των φετινών φορολογικών δηλώσεων με τα επόμενα μέτρα στήριξης που βρίσκονται προ των πυλών αλλά και η πιθανότητα να εισπραχθεί ένα επίδομα που δεν υπήρχε φέτος, είναι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εξετάσει κάποιος το ενδεχόμενο να δρομολογήσει την υποβολή της φορολογικής δήλωσης με το που θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Ποιοι είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο αυτών που έχουν συμφέρον να σπεύσουν για την υποβολή της φετινής φορολογικής δήλωσης;

  1. Μισθωτοί με μοναδική πηγή εισοδήματος τον μισθό τους οι οποίοι βρέθηκαν έστω και για έναν μήνα σε καθεστώς αναστολής. Το πιθανότερο είναι ότι θα παραλάβουν ένα πιστωτικό εκκαθαριστικό. Φυσικά, το ποσό εξαρτάται από το ύψος του μισθού και την διάρκεια της αναστολής. Μπορείτε όμως να κάνετε μια προσέγγιση του ύψους της επιστροφής με το σχετικό εργαλείο του fpress.gr
  2. Ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου 20% επί των αμοιβών τους. Λόγω της ενεργοποίησης της νέας φορολογικής κλίμακας η οποία προβλέπει τον υπερμειωμένο συντελεστή του 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ του εισοδήματος, οι 9 στους 10 θα έχουν φέτος επιστροφή φόρου και μάλιστα σημαντική. Και αυτή μπορείτε να την υπολογίσετε κάνοντας κλικ εδώ.
  3. Φορολογούμενοι ανεξαρτήτως πηγής εισοδήματος οι οποίοι λόγω της πανδημίας, θα δουν για πρώτη φορά τα εισοδήματά τους να υποχωρούν κάτω από τα 10-12.000 ευρώ σε ετήσια βάση (ή και περισσότερα ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας). Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ πιθανό να καταστούν για πρώτη φορά δικαιούχοι είτε του επιδόματος τέκνων (δείτε περισσότερα εδώ) είτε του επιδόματος ενοικίου (κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ