Πώς θα ξεφουσκώσετε το εκκαθαριστικό ΦΠΑ του Ιουλίου

Προσοχή: κερδισμένοι όσοι υποβάλλουν ΦΠΑ Ιουνίου (ή β' τριμήνου) έως το μεσημέρι της Τετάρτης - Δείτε γιατί

Πώς θα ξεφουσκώσετε το εκκαθαριστικό ΦΠΑ του Ιουλίου

Χιλιάδες φορολογούμενοι έχουν εξασφαλίσει επιστροφή φόρου της τάξεως του 25% επί των φόρων που πλήρωσαν εμπρόθεσμα τον Απρίλιο (ειδικά τον ΦΠΑ) παρά το γεγονός ότι είχαν τη δυνατότητα να αναστείλουν τις πληρωμές. Η ΑΑΔΕ δίνει στους φορολογούμενους το εξής… tip: Αν η δήλωση του ΦΠΑ του Ιουλίου υποβληθεί μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι, το ποσό της επιστροφής του 25% θα αφαιρεθεί σε «πραγματικό χρόνο» από το εκκαθαριστικό του ΦΠΑ. Αν πάλι κάποιος περιμένει την προ-τελευταία και την τελευταία ημέρα) θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τον Αύγουστο για να γίνει ο συμψηφισμός.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι συμψηφισμοί της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την έκπτωση 25% επί του ΦΠΑ Απριλίου, που πληρώθηκε εμπρόθεσμα από τις επιχειρήσεις. Συμφώνα με πληροφορίες, ήδη η ΑΑΔΕ έχει συμψηφίσει το 35% των περιπτώσεων, που αντιστοιχεί στο 57% του συνολικού, υπό συμψηφισμό ποσού.

Πηγές της φορολογικής διοίκησης αναφέρουν ότι στόχος είναι η πλειονότητα των ποσών να έχει πιστωθεί σε οφειλή από ΦΠΑ ή άλλους φόρους, που πληρώνονται τον Ιούλιο. Έτσι, όσοι σπεύσουν να υποβάλουν δήλωση ΦΠΑ Ιουνίου ή δευτέρου τριμήνου μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, 29 Ιουλίου, θα έχουν τη δυνατότητα, στις 30/07, να δουν την οφειλή, που θα προκύψει από τη δήλωση αυτή, να συμψηφίζεται με το ποσό της έκπτωσης 25%. Το ίδιο θα συμβεί εναλλακτικά και με το χρεωστικό ποσό οποιασδήποτε άλλης δήλωσης, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό της έκπτωσης είναι μικρότερο ή ίσο με αυτό της οφειλής.

Σε περίπτωση, που είναι μεγαλύτερο, ο συμψηφισμός θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες από τη ΔΟΥ όπου υπάγεται η επιχείρηση ή κεντρικά από το σύστημα. Όσοι δεν προλάβουν την υποβολή δήλωσης μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, θα δουν το ποσό να συμψηφίζεται μέσα στον Αύγουστο, εφόσον υποβάλουν τις σχετικές δηλώσεις μέχρι και λίγες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ