Πώς θα απαλλάξετε την επιχείρησή σας από τα χρέη στην εφορία

Η διπλή δυνατότητα για το κούρεμα των προσαυξήσεων και η αποπληρωμή του χρέους ακόμη και σε 10 χρόνια – Βρείτε μόνοι σας τη λύση που σας ταιριάζει

Πώς θα απαλλάξετε την επιχείρησή σας από τα χρέη στην εφορία

Ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει με ιδιαίτερη ανυπομονησία την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία σε έως και 120 δόσεις. Πρώτον διότι αυτή η δυνατότητα του δίνεται για πρώτη φορά. Δεύτερον διότι μπορεί να κουρέψει ακόμη και το σύνολο των προσαυξήσεων με τις οποίες τον έχει φορτώσει η εφορία και 3ον διότι του δίνεται η δυνατότητα και να εκδώσει φορολογική ενημερότητα αλλά και να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Για τα νομικά πρόσωπα και τα χρέη τους στην εφορία, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Ο μόνος, είναι το «καθαρό χρέος» -χωρίς τις προσαυξήσεις- να μην ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ. Από εκεί και πέρα:

  1. Οι δόσεις μπορούν να φτάσουν και στις 120. Όσο λιγότερες όμως είναι οι δόσεις που θα επιλέξει η επιχείρηση, τόσο μεγαλύτερο είναι και το ποσοστό κουρέματος των προσαυξήσεων. Ειδικότερα, εφαρμόζεται ο ακόλουθος πίνακας:

Από…

…έως

Ποσοστό

1

100%

2

4

95%

5

12

85%

13

24

80%

25

36

75%

37

48

45%

49

60

30%

61

72

20%

73

96

15%

97

120

10%

  1. Κατά την υποβολή της αίτησης, η επιχείρηση μπορεί να προκαταβάλλει ένα ποσό (πρέπει να αντιστοιχεί σε τουλάχιστον δύο μηνιαίες δόσεις όπως αυτές προκύπτουν από τη ρύθμιση) πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο το ισόποσο κούρεμα των προσαυξήσεων. Έτσι, αν η επιχείρησή σας οφείλει 2000 ευρώ και 1000 ευρώ προσαυξήσεις, μπορείτε να δώσετε προκαταβολή 1000 ευρώ και να πληρώσετε το υπόλοιπο ποσό σε μηνιαίες δόσεις (σ.σ έως και 50 καθώς ισχύει και για τις εταιρείες το ελάχιστο όριο των 20 ευρώ)
  2. Ισχύει και για τις εταιρείες η δυνατότητα άρσης των αναγκαστικών μέτρων με την υποβολή της αίτησης.
  3. Nοµικά πρόσωπα ή νοµικές οντότητες κερδοσκοπικού χαρακτήρα µε συνολική υποχρεωτικά υπαγόµενη στη ρύθµιση βασική οφειλή έως ένα εκατοµµύριο ευρώ, που έχουν ήδη υπαγάγει τις οφειλές τους σε ρύθµιση τµηµατικής καταβολής σε έως 36 δόσεις µπορούν να ζητήσουν τη ρύθµιση των οφειλών τους με τις καινούργιες προβλέψεις πληρώνοντας σε έως και 120 δόσεις.

Πώς εξειδικεύονται όλα αυτά στην πράξη; Το εργαλείο μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις μπορούν να φτιάξουν το δικό τους σενάριο υπαγωγής στη ρύθμιση, δημοσιεύεται ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ