Ο Αύγουστος των φοροαπαλλαγών

Ο Αύγουστος των φοροαπαλλαγών

Σταδιακές μειώσεις φόρων περιλαμβάνει το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί στη Βουλή με στόχο να έχει ψηφιστεί ως τις 10 Αυγούστου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, προβλέπεται η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που σε συνδυασμό με τη δρομολογούμενη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα αυξήσει το εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών.

Προβλέπεται επίσης η οριζόντια εισαγωγή φορολογικού συντελεστή 9% (από 22% που είναι σήμερα) στα εισοδήματα μέχρι 9.000 ευρώ χωρίς παράλληλη μείωση του αφορολόγητου.

Για τα κέρδη του 2020 οι επιχειρήσεις θα φορολογηθούν με συντελεστή 24%, που θα μειωθεί στο 20% το 2021. Από το 2020 θα ισχύσει η μείωση στο μισό του φόρου μερισμάτων που απο΄10% θα μειωθεί στο 5%.

Θα προβλέπεται επίσης μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 11% και 22% από 13% και 24% που είναι σήμερα, αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή για τρία χρόνια, έκπτωση φόρου ίση με ως και το 50% της δαπάνης για ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κατοικιών και καθιέρωση ηλεκτρονικής τιμολόγησης στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ