Είναι δυνατόν να χρωστάτε στο δημόσιο  και να μην το ξέρετε; Και όμως ναι

Μόνο μια δοκιμή θα σας πείσει: μπορείτε να εκδώσετε φορολογική ενημερότητα εδώ και τώρα;

Είναι δυνατόν να χρωστάτε στο δημόσιο  και να μην το ξέρετε; Και όμως ναι

Γεμάτα είναι τα τμήματα δικαστικού των εφοριών. Η «μόνιμη πελατεία» είναι οι οφειλέτες στους οποίους έχει γίνει δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού και τρέχουν να βρουν λύση. Υπάρχουν και άλλοι όμως. Αυτοί που αντιλαμβάνονται τελευταία στιγμή ότι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη χωρίς αυτά να φαίνονται καν στην «προσωποποιημένη πληροφόρηση» του Taxis. Πώς λοιπόν θα αντιληφθείτε αν είστε μπλεγμένος χωρίς να το ξέρετε; Υπάρχει λύση

Εδώ και πολύ καιρό, η εφορία δίνει το δικαίωμα έκδοσης ηλεκτρονικής φορολογικής ενημερότητας. Η εκτύπωση γίνεται μέσω της σχετικής εφαρμογής στο Taxis. Κάντε λοιπόν μια δοκιμή. Αν μπορείτε να εκτυπώσετε ενημερότητα, σημαίνει ότι κανένας φορέας του δημοσίου δεν σας έχει «μπλοκάρει». Αν πάλι το σύστημα σας μπλοκάρει, σημαίνει ότι κάποιος φορέας του δημοσίου (το πιθανότερο κάποιος δήμος) σας έχει «φορτώσει» ένα χρέος. Κανονικά, ο δήμος υποχρεούται να στείλει ειδοποίηση στο σπίτι. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο λόγος για τον οποίο χρωστάτε μπορεί να έχει προκύψει προ πολλών ετών (10ετία και βάλε) το πιο συνηθισμένο είναι ότι τα ειδοποιητήρια πηγαίνουν σε παλιές ή λανθασμένες διευθύνσεις. Έτσι, ο δήμος κάνει μονομερώς το επόμενο βήμα που είναι το μπλοκάρισμα της έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.

Πότε εσείς θα το αντιληφθείτε; Προφανώς όταν χρειαστείτε τη φορολογική ενημερότητα. Και τότε αρχίζει το τρέξιμο. Πρέπει να πάτε στον δήμο και να πληρώσετε το χρέος (ή να το ρυθμίσετε καθώς πλέον τρέχει και η ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς τους δήμους) ώστε ο δήμος με τη σειρά του να στείλει στο τμήμα δικαστικού το ξεμπλοκάρισμα της φορολογικής ενημερότητας. Προσοχή: ο καλύτερος τρόπος να ξεμπλέξετε με τον δήμο είναι να αποπληρώσετε την οφειλή. Εξετάστε αυτό το ενδεχόμενο καθώς η ρύθμιση που τρέχει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου προσφέρει πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων. Και αυτές είναι πολλές αν σας έχουν φορτώσει μια κλήση προ 5 ή 10 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ