Έρχεται το εκκαθαριστικό της εφορίας; Πληρώστε σε 12 δόσεις με μηδενικό ή ελάχιστο κόστος

Όλες οι λύσεις για να μεταθέσετε για αργότερα τα φορολογικά βάρη –Υπολογίστε μόνοι σας τη δόση που θα προκύψει

Έρχεται το εκκαθαριστικό της εφορίας; Πληρώστε σε 12 δόσεις με μηδενικό ή ελάχιστο κόστος

Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα ανακοινωθεί η παράταση για την προθεσμία υποβολής της δήλωσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων αλλά και η νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της αίτησης ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία. Επίσης, θα γίνει γνωστό ότι η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ θα μετατεθεί για τον Αύγουστο που σημαίνει ότι θα αρχίσετε να πληρώνετε από τον Σεπτέμβριο. Άρα, πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα εφιαλτικό φθινόπωρο. Πώς μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη;

Ακόμη και αν η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων παραταθεί έως το τέλος Ιουλίου όπως αναμένεται (και συγκεκριμένα έως τις 29/07), η ημερομηνία πληρωμής των δόσεων της εφορίας δεν θα αλλάξει. Έτσι, ο φόρος θα πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις: τέλος Ιουλίου, τέλος Σεπτεμβρίου και τέλος Νοεμβρίου. Αν αυτό το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής σας φαίνεται ασφυκτικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πάγια ρύθμιση της εφορίας η οποία λειτουργεί ακόμη και αν η οφειλή δεν γίνει ληξιπρόθεσμη. Έτσι:

  1. Την πρώτη δόση μπορείτε να πληρώσετε έως και το τέλος Ιουνίου του 2020
  2. Την δεύτερη δόση έως και το τέλος Αυγούστου του 2020 και
  3. Την 3η δόση έως και το τέλος Οκτωβρίου του 2020.

Τι θα σας κοστίσει; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο του fpress.gr και να υπολογίσετε και τη δόση αλλά και τους τόκους που θα σας φορτώσει το υπουργείο Οικονομικών. Πάντως, το κόστος δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό. Για οφειλή 1000 ευρώ, αρκούν 27 ευρώ τόκων (περίπου 2 ευρώ τον μήνα) για να εκμεταλλευτείτε τις 12 δόσεις. Συμπληρώστε στο σχετικό εργαλείο το ποσό που χρωστάτε και οι υπολογισμοί θα γίνουν από μόνοι τους.

Η δεύτερη λύση είναι να εκμεταλλευτείτε την πιστωτική σας κάρτα αν έχετε βέβαια το επαρκές υπόλοιπο. Αυτή η πρακτική είναι άτοκη αλλά χρειάζεται προσοχή καθώς αν χαθεί δόση αρχίζουν να υπολογίζονται οι τόκοι της πιστωτικής κάρτας που φτάνουν στο 15-17%.

Οι ίδιες συνταγές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με τον ΕΝΦΙΑ τον οποίο θα πρέπει κανονικά να πληρώσετε σε τέσσερις ή πέντε δόσεις: από Σεπτέμβριο μέχρι Δεκέμβριο ή μέχρι Ιανουάριο του 2020 εφόσον περάσει σχετική νομοθετική ρύθμιση. Με την κάρτα ή την πάγια ρύθμιση, μπορείτε και αυτή την υποχρέωση να την παρατείνετε μέχρι τον Αύγουστο του 2020. Και αν θέλετε να υπολογίσετε από τώρα τι θα δείχνει το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ (δεδομένου ότι έχουμε καινούργια μέθοδο υπολογισμού) κάντε κλικ εδώ.

Μην ξεχάσετε όμως και τον συμπληρωματικό φόρο αν η περιουσία σας ξεπερνά τα 250.000 ευρώ.

Προσοχή στην ρευστότητα του Σεπτεμβρίου. Ακόμη και με τις μεθόδους που προαναφέρθηκαν, θα χρειαστεί να πληρώσετε τρεις ή και τέσσερις διαφορετικές δόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ