Σε περισσότερες δόσεις η πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Σε περισσότερες δόσεις η πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Το ενδεχόμενο η πληρωμή του φόρου εισοδήματος να σπάει σε περισσότερες δόσεις εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο φόρος εισοδήματος που προκύπτει με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης εξοφλείται σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από το τέλος Ιουλίου, κατόπιν τέλος Σεπτεμβρίου και τέλος Νοεμβρίου.

Στο τραπέζι των συζητήσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει πέσει η πρόταση ο φόρος να εξοφλείται σε περισσότερες μηνιαίες, όμως, δόσεις. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν ένας φορολογούμενος υποβάλλει τη δήλωση του τον Απρίλιο να του δοθεί η δυνατότητα να πληρώσει το λογαριασμό της εφορίας σε επτά μηνιαίες δόσεις από τον Μάιο έως και το τέλος τα τέλη Νοεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, οι «μηχανές» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δουλεύουν στο φουλ προκειμένου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων να ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου.

Σε κάθε περίπτωση, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων νωρίτερα θα ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των φοροτεχνικών, οι οποίοι θα έχουν περισσότερο χρόνο για να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις των πελατών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ