Ο Γιούνκερ κλείνει την πόρτα της επαναδιαπραγμάτευσης για το Brexit

Ο Γιούνκερ κλείνει την πόρτα της επαναδιαπραγμάτευσης για το Brexit

Η συμφωνία για το Brexit είναι η καλύτερη και μόνη συμφωνία δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν ενόψει της σημερινής του συνάντησης με την Τερέζα Μέι.

Δεν υπάρχει περιθώριο για επαναδιαπραγματεύσεις ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις.

Σαφές μήνυμα ότι η Ε.Ε. δεν θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία έστειλε χθες και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ που πρόσθεσε όμως πως οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να συζητήσουν πώς θα διευκολυνθεί η κύρωση της συμφωνίας από τη Βρετανία.

Ο κ. Τουσκ τόνισε επίσης πως δεδομένου ότι ο χρόνος τελειώνει στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη θα συζητηθεί η ετοιμότητα της Ε.Ε. για το ενδεχόμενο ενός “σκληρού” Brexit.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Βρετανία η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε πως "η βρετανίδα πρωθυπουργός έκανε αυτό το οποίο διέψευδε μέχρι την τελευταία στιγμή: Ανέβαλε την ψηφοφορία για κάποια στιγμή στο μέλλον. Πριν όμως πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία η Τερέζα Μέι θα αναγκαστεί να κάνει αυτό που ποτέ δεν ήθελε να κάνει: Να ζητήσει μικρές παραχωρήσεις από τις Βρυξέλλες έτσι ώστε να έχει να παρουσιάσει κάτι στους βουλευτές. Με την τακτική αυτή η πρωθυπουργός κερδίζει ελάχιστα, εκτός βέβαια από την αποτροπή μιας κυβερνητικής κρίσης. Σε περίπτωση που οι προσπάθειες της Μέι στις Βρυξέλλες δεν στεφθούν με επιτυχία και δεν πετύχει βελτιώσεις της συμφωνίας αποχώρησης, τότε όλα ξεκινούν και πάλι από την αρχή μέσα στο νέο έτος, χωρίς όμως να υπάρχει προοπτική για σαφείς πλειοψηφίες υπέρ εναλλακτικών λύσεων στη Βρετανία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ