Πως μπορείτε να πληρώσετε ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος με δόσεις

Τι προσφέρουν τράπεζες και δημόσιο

Πως μπορείτε να πληρώσετε ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος με δόσεις

Έως την ερχόμενη Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ 2017, και οι φορολογούμενοι μπορούν να εκτυπώσουν την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο TAXISnet. Ταυτόχρονα με την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να καταβληθεί και η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

O Σεπτέμβριος είναι μήνας-βαρόμετρο, καθώς οι εισπράξεις θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό πού θα κλείσει φέτος το πρωτογενές πλεόνασμα.

 

Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ προχωρά σε νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ για τους συνταξιούχους που είχαν λάβει τον Δεκέμβριο του 2016 το εφάπαξ επίδομα - τη λεγόμενη και 13η σύνταξη.

Ο ΕΝΦΙΑ και φέτος θα πρέπει να καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 και την τελευταία στις 31 Ιανουαρίου 2018, ενώ προβλέπονται απαλλαγές και εκπτώσεις για τους ιδιοκτήτες ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και την οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κ.ά.) καθώς και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο φετινός φόρος ακινήτων θα εξοφληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, οι οποίες θα πρέπει να εξοφληθούν έως: 29 Σεπτεμβρίου 2017, 31 Οκτωβρίου 2017, 30 Νοεμβρίου 2017, 29 Δεκεμβρίου 2017 και 31 Ιανουαρίου 2018.

Με τους προσωπικούς σας κωδικούς μπείτε στο site της ΑΑΔΕ (TAXISnet). Μπορείτε να επιλέξετε την εφαρμογή Ε9 και μετά να επιλέξετε το έτος 2017.
Επίσης μπορείτε να εκτυπώσετε απλά την ταυτότητα οφειλής, αφού επιλέξετε την προσωποποιημένη πληροφόρηση. Επιλέγετε την αριστερή επιλογή «Στοιχεία οφειλής εκτός ρύθμισης».

Ταυτόχρονα, οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν επίσης μέχρι την Παρασκευή τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος . Ο συγκεκριμένος φόρος κατανεμήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών σε τρεις δόσεις. Αναλυτικά, η πληρωμή γίνεται σε έως 3 διμηνιαίες δόσεις (Ιούλιος – Σεπτέμβριος – Νοέμβριος).

Οι πληρωμές φόρων γίνονται πλέον δωρεάν μόνον μέσω e-banking ή σε περισσότερες δόσεις με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Όσοι τυχόν πληρώνουν στα γκισέ των τραπεζών με μετρητά, πρέπει να γνωρίζουν ότι προβλέπονται έξτρα χρεώσεις -αναλόγως την τράπεζα-, εκτός αν είναι άνω των 70 ή άτομα με αναπηρίες κλπ και καταθέσουν τα λεφτά πρώτα στο λογαριασμό τους πριν πληρώσουν την εφορία. Όσοι αμελήσουν πάντως, θα χρεωθούν και προσαυξήσεις από την πρώτη μέρα καθυστέρησης, ενώ κινδυνεύουν να χάσουν και τις ρυθμίσεις οφειλών όσοι έχουν κάνει διακανονισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΝΦΙΑ από τον... Μάρτιο

Η κυβέρνηση επιταχύνει τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και φέρνει την εκκαθάρισή του αρκετά νωρίτερα μέσα…