Αλεξιάδης: Δεν αλλάζει η φορολογία για τους αγρότες αλλά μόνο το 13% γίνεται 26%

Αλεξιάδης: Δεν αλλάζει η φορολογία για τους αγρότες αλλά μόνο το 13% γίνεται 26%
Επιθυμούμε το διάλογο με τους αγρότες και είμαστε πρόθυμοι να πάμε σε όποιο μπλόκο θέλουμε και να τους ενημερώσουμε, αρκεί να διασφαλίζονται οι συνθήκες διαλόγου, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την κύρωση από την Ελλάδα της κοινοτικής οδηγίας Solvency ΙΙ για την ιδιωτική ασφάλιση.

"Δεν φορολογούμε τους αγρότες με τεκμαρτό τρόπο, αλλά με λογιστικό, δηλαδή έσοδα μείον έξοδα και στα έξοδα περιλαμβάνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές" είπε ο κ. Αλεξιάδης και υποστήριξε ότι, οι αγρότες έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης. "Δεν αλλάζουμε τίποτε από όσα ίσχυαν έως τώρα" συνέχισε. "Το μόνο που αλλάζει είναι η αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 20% και στο 26%, με διάταξη" που, όπως είπε, "ψήφισαν το καλοκαίρι 221 βουλευτές".

Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για την ιδιωτική ασφάλιση, ο κ. Αλεξιάδης επέρριψε ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος, στα κόμματα που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια. Τόνισε τις συνέπειες της απομείωσης των ελληνικών ομολόγων που κατείχαν οι ασφαλιστικοί φορείς, ενώ έκανε λόγο για πολιτικές που ακολουθήθηκαν και ήταν η αιτία για δημιουργηθούν τρύπες στο σύστημα ελέγχου της ιδιωτικής ασφάλισης και να χάσουν οι ασφαλισμένοι τα χρήματά τους.

"Η αντιμεταρρύθμιση είναι ένα ταγκό που χόρεψαν οι κυβερνήσεις μαζί με τις αντιπολιτεύσεις τα τελευταία χρόνια" είπε απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, ενώ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γ. Κουτσούκος ζήτησε από τον κ. Αλεξιάδη να «αναφέρεται πρώτα στις δικές του ευθύνες ως μέλους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών» και είπε, ότι το υπουργείο Οικονομικών, δεν δημοσιεύει τους πίνακες με τους οφειλέτες με οφειλές άνω των 150.000 ευρώ, όπως προβλέπει ο νόμος.

Η κοινοτική οδηγία Solvency ΙΙ, εγκρίθηκε αργά απόψε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή στο σύνολό της και στα άρθρα

www.dikaiologitika.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ