Αλεξιάδης:«Δεν πρέπει να επιτρέψει να χαθεί έστω και ένα ευρώ από τη φοροδιαφυγή»

Αλεξιάδης:«Δεν πρέπει να επιτρέψει να χαθεί έστω και ένα ευρώ από τη φοροδιαφυγή»
«Δεν είναι δυνατόν αυτή η κυβέρνηση, η οποία αναγκάζεται να πάρει σκληρά φορολογικά μέτρα, έξω από το ιδεολογικό της πλαίσιο και έξω από το πρόγραμμά της, να επιτρέψει να χαθεί έστω και ένα ευρώ από τη φοροδιαφυγή» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τα έσοδα, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

«Πλέον δεν έχουμε χρόνο να περιγράφουμε τα προβλήματα, πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα. Και τα θέματα διαφθοράς στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Και τα θέματα φοροδιαφυγής είναι προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και να είστε σίγουροι ότι θα τα λύσουμε» σημειώνει ο κ. Αλεξιάδης. Ερωτηθείς για τις προτεραιότητές του, ο κ. Αλεξιάδης τονίζει: «Πρώτη είδηση της ημέρας, όπως είπα και το πρωί, ότι δεν υπάρχει νέα παράταση.Έχει δοθεί μια γενναία παράταση, ούτε μία μέρα παράταση. Δεύτερη είδηση της ημέρας, έλεγχοι σαρωτικοί στην αγορά θα ανακοινωθούν από μέρα σε μέρα, μόλις είμαστε έτοιμοι με συγκεκριμένα μέτρα, με αξιοποίηση προσωπικού όπου θα ελεγχθούν τα πάντα. Οι δύο βασικές ειδήσεις της ημέρας είναι αυτές. Οι υπόλοιπες ακολουθούν».

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων δεν είναι κάτι που αφορά ένα μεταφυσικό φαινόμενο, είναι κάτι που αφορά τους πολίτες, την κοινωνία. Και υπό αυτή την έννοια θέλω τους πολίτες δίπλα μας σ΄ αυτή μας την προσπάθεια. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει οι πολίτες να αισθάνονται ότι είναι αντιμέτωποί μας ότι είναι εχθροί μας. Πρέπει να είναι σύμμαχοί μας σ' ένα πολύ δύσκολο αγώνα» τονίζει. Ο κ. Αλεξιάδης δεσμεύεται μάλιστα «ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού κατορθώσουμε να πάρουμε ανάσα και οργανώσουμε πέντε πράγματα θα γίνουν πράγματα σε σχέση με τις φορολογικές υπηρεσίες, με την οργάνωση όλων αυτών των διαδικασιών που πραγματικά κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους»

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει ότι «θα έρθουν νέα φορολογικά νομοσχέδια, όχι με τη λογική της πολυνομίας, φορολογικά νομοσχέδια που θα δίνουν καλύτερα εργαλεία ελέγχου, θα λύνουν αδικίες, θα λύνουν θέματα εσόδων και το δημόσιο και θα έρθουν και νέα φορολογικά νομοσχέδια, τα οποία θα δίνουν και μεγαλύτερες δυνατότητες σε μηχανισμούς ... θα πάμε σε μεγάλες αλλαγές, με διάλογο με τους φορείς της κοινωνίας, γιατί ακριβώς θέλουμε να αλλάξουμε αυτό το τοπίο. Μας χρειάζεται σίγουρα ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον αν θες να διεκδικήσεις με οποιονδήποτε τρόπο να διεκδικήσεις τις επενδύσεις».