«Ρουκέτα» της εφορίας στα ταμεία 145.000 επιχειρήσεων

«Ρουκέτα» της εφορίας στα ταμεία 145.000 επιχειρήσεων
Τουλάχιστον 1000 ευρώ το «κεφάλι» και περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κράτους. Αυτός είναι ο «λογαριασμός» από την νέα επίθεση που εξαπολύει η εφορία αυτή τη φορά με στόχο όλα τα νομικά πρόσωπα της χώρας.


Η υποχρέωση απορρέει από το γεγονός ότι το 2013, οι επιχειρήσεις όχι με δική τους υπαιτιότητα καθώς το ποσό ουδέποτε βεβαιώθηκε, δεν πλήρωσαν το τέλος επιτηδεύματος το οποίο για τις επιχειρήσεις ανέρχεται σε τουλάχιστον 1000 ευρώ (αν υπάρχουν και υποκαταστήματα είναι περισσότερα).

Τώρα που υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μετρητά από το δημόσιο, το υπουργείο Οικονομικών φρεσκάρισε τη μνήμη του και προχωρά άμεσα στη βεβαίωση του ποσού προκειμένου να βάλει στα ταμεία περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ.

Τουλάχιστον οι επιχειρήσεις θα έχουν τρεις δυνατότητες:

1. Να πληρώσουν το ποσό σε οκτώ μηνιαίες δόσεις.

2. Να καταβάλλουν ολόκληρο το ποσό εφάπαξ για να τύχουν έκπτωσης 1,5%.

Οι δύο αυτές δυνατότητες παρέχονται με απόφαση που υπέγραψε η Κατερίνα Σαββαίδου και η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Η απόφαση αναφέρει:

«Το τέλος επιτηδεύματος βεβαιώνεται από τη ΔΗΛΕΔ στα νομικά πρόσωπα που υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2013 και καταβάλλεται σε οκτώ (8) ίσες μηνιαίες δόσεις. Από τιςδόσεις αυτές η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση και η καθεμία από τις επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα, αντίστοιχα. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του τέλους εντός της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση ενάμιση τοις εκατό (1,5%)».

Υπάρχει και η 3η λύση: να ενταχθεί το ποσό στις 100 δόσεις. Σε αυτή την περίπτωση όμως, ο επιτηδευματίας δεν θα μπορεί να ρυθμίσει μόνο τη συγκεκριμένη οφειλή αλλά το σύνολο.

Δείτε τη μορφή που θα έχει το ειδοποιητήριο κάνοντας κλικ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ