Πάνω από 13.000 αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών σε 100 δόσεις

Πάνω από 13.000 αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών σε 100 δόσεις
Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των φορολογουμένων στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, καθώς από την προηγούμενη Παρασκευή έως και το πρωί της Δευτέρας, περισσότεροι από 13.000 φορολογούμενοι είχαν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο TAXIS.

Οι οφειλέτες μπορούν να καταβάλλουν ως πρώτη δόση μέχρι τις 27 Απριλίου οποιοδήποτε ποσό από 200 ευρώ και πάνω, εξασφαλίζοντας ισόποση μείωση από τόκους και προσαυξήσεις και να ρυθμίσουν το υπόλοιπο της οφειλής σε έως 100 δόσεις.

Όποιος θέλει, μπορεί να ενταχθεί κατευθείαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, χωρίς καμία προκαταβολή, μέχρι τις 26η Μαΐου. Αν επιλέξει και τις 100 δόσεις, θα έχει 30% μείωση στις προσαυξήσεις.

Τονίζεται πως από τη ρύθμιση των 100 δόσεων η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει περίπου 600 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ σε βάθος χρόνου προσδοκώνται 9 δισ. ευρώ.

Πάντως, αρκετοί φορολογούμενοι που θα ενταχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει να μεταβούν στις εφορίες, δεδομένου ότι ορισμένα πρόστιμα τα οποία διαγράφονται ή μειώνονται με βάση τον νόμο έχουν ενταχθεί στη βασική οφειλή και ενδεχομένως το ηλεκτρονικό σύστημα να μη μπορεί να κάνει τον διαχωρισμό.

Στη ρύθμιση υπάγονται όλα τα χρέη από φόρους εισοδήματος, φόρους ακίνητης περιουσίας, ΦΠΑ, λοιπούς παρακρατούμενους φόρους, ειδικούς φόρους κατανάλωσης, λοιπούς φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, δάνεια εγγυημένα από το Δημόσιο, πρόστιμα για παραβάσεις της φορολογικής ή τελωνειακής νομοθεσίας, πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και όλα τα χρέη προς Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, εφόσον έχουν βεβαιωθεί στις ΔΟΥ ή στα τελωνεία της χώρας έως και την 1η Μαρτίου 2015 και έχουν γίνει ληξιπρόθεσμα μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής των οφειλών προβλέπεται ο μηδενισμός των προσαυξήσεων και των προστίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ