Νέα ταλαιπωρία με τον ΕΝΦΙΑ - Δεν γίνονται δεκτές οι διορθώσεις στο Ε9 λόγω...Taxis

Νέα ταλαιπωρία με τον ΕΝΦΙΑ - Δεν γίνονται δεκτές οι διορθώσεις στο Ε9 λόγω...Taxis
Μια νέα αναστάτωση έρχεται να προστεθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων που έκαναν διορθώσεις στο Ε9 προκειμένου να μειώσουν το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ καθώς από τις αρχές του έτους δεν δουλεύει το ηλεκτρονικό σύστημα για να διασταυρωθούν τα στοιχεία των ιδιοκτητών ακινήτων που υπέβαλαν τις δηλώσεις.

Σύμφωνα με το νόμο οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τους οποίους η μείωση του φόρου είναι μεγαλύτερη των 300 ευρώ υποχρεούνται να μεταβούν στις εφορίες τους με τα δικαιολογητικά προκειμένου να διασταυρώσουν οι εφορίες την ορθότητα τους.

Ωστόσο από τις αρχές του έτους το ηλεκτρονικό σύστημα για να γίνουν οι απαραίτητες επαληθεύσεις δεν λειτουργεί. Μάλιστα από το υπουργείο Οικονομικών του διαμηνύουν ότι οι βλάβες θα αποκατασταθούν μετά τις εκλογές.

Η εξέλιξη αυτή επί της ουσίας καθυστερεί σημαντικά τη νέα εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων για τους ανωτέρω ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ωστόσο και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν μείωση ή και απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα πρέπει όπως όλα δείχνουν να πληρώσουν και τον Ιανουάριο κανονικά τον φόρο (με βάση την εκκαθάριση της 31ης Ιουλίου) και ενδεχομένως με τη δόση του Φεβρουαρίου να γίνει ο συμψηφισμός.