Ιδού το email που σας επιβάλλει φόρους – Τι να κάνετε αν το δείτε στο Inbox–Πώς θα αποφύγετε τις …φάρσες

Ιδού το email που σας επιβάλλει φόρους – Τι να κάνετε αν το δείτε στο Inbox–Πώς θα αποφύγετε τις …φάρσες
Σας είχαμε προειδοποιήσει. Φέτος δεν πρόκειται να παραλάβετε εκκαθαριστικό στο σπίτι. Μόνο ένα «στεγνό» email το οποίο θα σας παρέχει οδηγίες για το τι πρέπει να πράξετε. Εύλογα λοιπόν αναρωτιέστε: Πώς θα διακρίνετε το επίσημο email του υπουργείου Οικονομικών; Πότε θα έρθει;  Πώς θα αποφύγετε τις φάρσες;

Εξασφαλίσαμε ένα από τα …εκατομμύρια email που άρχισαν ήδη να αποστέλλονται μαζικά και σας δίνουμε όλες τις πληροφορίες για να μην εκπλαγείτε αν δείτε τον …ηλεκτρονικό ταχυδρόμο του Taxis να χτυπάει το…inbox σας.

Ο αποστολέας είναι ο «Ε[email protected]». Το θέμα του μηνύματος; «Ενημέρωση εκκαθάρισης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014». Στο πάνω δεξί μέρος θα δείτε τα στοιχεία του Taxis:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Θεσσαλονίκης & Χανδρή 1
Μοσχάτο

Ακολουθεί το όνομα του αποδέκτη και το username. To περιεχόμενο του μηνύματος, εξαιρετικά …λιτό:

«Σας ενημερώνουμε ότι μετά την εκκαθάριση της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος οικ. έτους 2014, εκδόθηκε Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου την οποία μπορείτε να εκτυπώσετε από το Taxisnet».

Είναι πολύ πιθανό ένα τόσο εύκολο μήνυμα κάποιος να θέλει να το αντιγράψει για να σας κάνει φάρσα. Εσείς θα προσέξετε τα εξής:

  1. Τον αποστολέα
  2. Αν γράφεται το username σας δίπλα στο όνομά σας. Άλλωστε ο όποιος φαρσέρ δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο είναι το username σας στο Taxis. Μόνο το ίδιο το Taxis ξέρει τι χρησιμοποιείτε για να μπείτε στο σύστημά του.

Για λόγους ασφαλείας, έχει ενσωματωθεί και η ακόλουθη σημείωση:

«Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο».

Προσοχή: Σας συνιστούμε να μην περιμένετε το email αν έχετε χρεωστικό εκκαθαριστικό και να σπεύσετε να τυπώσετε την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ο λόγος; Όσο πλησιάζουμε προς την κρίσιμη ημερομηνία της επόμενης Πέμπτης 31/07, και το σύστημα Taxis θα υπερφορτώνεται και στις τράπεζες θα επικρατεί το αδιαχώρητο.

Για να βρείτε το ειδοποιητήριο θα πρέπει να μπείτε στην εφαρμογή του Ε1 (την εφαρμογή που χρησιμοποιήσατε για να υποβάλλετε τη δήλωσή σας) και να εκτυπώσετε τη σχετική ειδοποίηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ