Απίστευτη κοροϊδία με τις τροποποιητικές δηλώσεις

Απίστευτη κοροϊδία με τις τροποποιητικές δηλώσεις
Αν έκανες λάθος στη φορολογική σου δήλωση εκ παραδρομής, την πάτησες. Με μια απίστευτη απόφαση, η νέα γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων όρισε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος την 14η Ιουλίου. Ποιο είναι το πρόβλημα;

Ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας μπορεί να γίνει η υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης ακόμη δεν έχει ανοίξει παρά το γεγονός ότι με υπουργική απόφαση είχε καθοριστεί ότι κάτι θα συνέβαινε από τον …Απρίλιο. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο από το γεγονός ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση της κυρίας Σαββαίδου, η υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος μπορεί να γίνει αποκλειστικά μέσω Internetχωρίς να υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης στη Δ.Ο.Υ.

Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι που θέλουν να διορθώσουν κάποιο λάθος καθίστανται αυτομάτως όμηροι. Θα πρέπει να περιμένουν πότε θα λειτουργήσει η συγκεκριμένη εφαρμογή στο Taxisκαι να σπεύσουν την τελευταία στιγμή να κάνουν τη διόρθωση. Τα πρόστιμα που καραδοκούν είναι πολύ μεγάλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Φορολογούμενος ξέχασε να αναγράψει στον σχετικό κωδικό την αξία των αποδείξεων. Περιμένει να υποβάλλει εμπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση και έχει περιθώριο μέχρι τις 14 Ιουλίου. Αν δεν το κάνει, οι αποδείξεις δεν θα αναγνωριστούν και το πρόστιμο που θα πληρώσει θα φτάσει στο 10% επί της αξίας των αποδείξεων που αντιστοιχούν στο 25% του εισοδήματος. Δηλαδή για μια μη εμπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση, το πρόστιμο μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 1500 ευρώ.