Λογιστές σε ΥπΟΙΚ: Συντονίστε το Taxisnet με τις ώρες του Mουντιάλ

Λογιστές σε ΥπΟΙΚ: Συντονίστε το Taxisnet με τις ώρες του Mουντιάλ
Καυστική αντίδραση  του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών προς το  ΥΠΟΙΚ από το οποίο ζητά να επιστρέψει στη σοβαρότητα, σχολιάζοντας τη

σημερινή ανακοίνωση του για τις ώρες που το σύστημα taxis δεν είναι φορτωμένο.

Καλούν ειρωνικά τους φορολογούμενους να προσέρχονται στα γραφεία των φοροτεχνικών για την υποβολή της δήλωσής τους μετά το τέλος κάθε ποδοσφαιρικού αγώνα, ενώ ζητούν από το υπουργείο να επιδώσει σχετική εγκύκλιο για να «συντονιστούν» οι ώρες υποβολής των δηλώσεων με τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων του Μουντιάλ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργό Οικονομικών, κ. Γκίκα Χαρδούβελη

Κοινοποίηση
1. Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά
2. Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γεώργιο Μαυραγάνη
3. Αναπλ. Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργιο Χατζάκη
4. Γεν. Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Τσαβδάρη Χάρη
5. Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
6. TaxHeaven, Κόμβος φορολογικής και λογιστικής ενημέρωσης
7. Οικονομικές Εφημερίδες

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2014

Θέμα: «Δελτίο Τύπου: Σχετικά με την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων
Το Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων καλεί τους Έλληνες φορολογούμενους να σπεύσουν και να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέχρι την υπάρχουσα προθεσμία της 30ης Ιουνίου δείχνοντας αίσθημα φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα προκαλέσει προβλήματα στη νέα εκκαθάριση του κοινωνικού μερίσματος με τα στοιχεία για το 2013, όπως και στην χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος.
Χθες οι Έλληνες φορολογούμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Υπουργείου Οικονομικών, υπέβαλαν 146.000 δηλώσεις που είναι και ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός δηλώσεων και το TAXIS ανταποκρίθηκε με μεγάλη ευκολία σε αυτό τον αριθμό.
Συνολικά έχουν υποβληθεί περί τα 3,3 εκατομμύρια δηλώσεις. Οι ώρες στις οποίες το φορτίο είναι χαμηλό και είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση του ΤΑXIS είναι:
• Μέχρι τις 9.30 το πρωί
• Από τις 14.00 μέχρι τις 17.00
• Μετά τις 21.30 το βράδυ.»

Κύριοι,

Κατόπιν της σημερινής ανακοίνωσής σας, που αφορά την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων τις ώρες που το σύστημα δεν είναι φορτωμένο, δηλαδή τις μεταμεσονύκτιες ώρες και τις ώρες «κοινής ησυχίας» και μετά την έλλειψη κάθε ίχνους σοβαρότητας από την πλευρά σας, έχουμε να τονίσουμε ότι λόγω της διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου του Παγκόσμιου Κυπέλλου, καθίσταται πραγματικά εφικτή η υποβολή των σχετικών δηλώσεων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φορολογούμενοι να προσέρχονται στα γραφεία μας μετά το τέλος κάθε ποδοσφαιρικού αγώνα.
Για να ολοκληρωθεί το έργο, παρακαλούμε να συντονίσετε τις ώρες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με τις ώρες διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων και να εκδώσετε σχετική ΠΟΛ.

Με τιμή
Το Δ.Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ