Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για τα τέλη κυκλοφορίας

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για τα τέλη κυκλοφορίας
Δεν θα δοθεί παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, όπου σήμερα λήγει η προθεσμία.

Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αντ1, τονίζοντας πως «σε τεχνικό επίπεδο δεν υπάρχει κανένας λόγος για παράταση». «Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία λύση τουλάχιστον οι άνθρωποι που έχουν πάει στις εφορίες να πάρουν κάποιο πρωτόκολλο, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν με την ημερομηνία τη σημερινή. Θα το δούμε πως θα γίνει αυτό», πρόσθεσε.

Ο κ. Θεοχάρης πάντως διέψευσε τις χθεσινές αναφορές ότι τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Υπολογίζω ότι γύρω στους 4.800.0000 - 5.000.000 έχουν πληρώσει, που σημαίνει ότι λιγότερο από 500.000 απομένουν», ανέφερε.

Τέλος με αφορμή τον συνωστισμό που παρατηρείται στις εφορίες και το ενδεχόμενο να μην προλάβουν οι φορολογούμενοι να παραλάβουν κλειδάριθμο, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ξεκαθάρισε ότι δεν θα τους επιβληθεί κανένα πρόστιμο και ότι οι σχετικές αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μετά την αλλαγή του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ