Οικονομική Αστυνομία: «Λουκέτο» σε δύο καταστήματα για παραβάσεις ωραρίου εργασίας εργαζόμενων

Οικονομική Αστυνομία: «Λουκέτο» σε δύο καταστήματα για παραβάσεις ωραρίου εργασίας εργαζόμενων

Εντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις κρέατος σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 15 καταστήματα, ενώ σε 2 από αυτά κινήθηκε η διαδικασία για την επιβολή αναστολής λειτουργίας για 48 ώρες.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 29 έως 30 Δεκεμβρίου 2022, έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις κρέατος σε Αττική και Θεσσαλονίκη για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 15 καταστήματα, ενώ σε 2 από αυτά κινήθηκε η διαδικασία για την επιβολή αναστολής λειτουργίας για 48 ώρες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:

Στην Αττική,

- σε εστιατόριο-μπαρ, η μη έκδοση φορολογικού παραστατικού και η αναγραφή λανθασμένου Φ.Π.Α. σε έτερο φορολογικό παραστατικό,
- σε καφετέρια, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού,
- σε καφετέρια, να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και
- σε καφέ, να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.

Στη Θεσσαλονίκη,

- σε εστιατόριο, να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και η μη έκδοση 12 αποδείξεων συνολικής αξίας 469 ευρώ,
- σε εστιατόριο, να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και η μη έκδοση 7 αποδείξεων συνολικής αξίας 780 ευρώ,
- σε ψητοπωλείο, να απασχολούνται 7 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας,
- σε καφετέρια – ζαχαροπλαστείο, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού,
- σε ουζερί – σνακ μπαρ, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και η μη έκδοση 2 αποδείξεων συνολικής αξίας 116 ευρώ,
- σε καφέ, να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας,
- σε καφέ απασχολούνται 5 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και η μη έκδοση 5 αποδείξεων συνολικής αξίας 104,80 ευρώ,
- σε εστιατόριο, να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
- σε 3 κρεοπωλεία, να απασχολούντα συνολικά 3 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, καθώς και έτερος εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας.

Για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΣΕΠΕ, ΠΕΚΑ και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ