Την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, ξεκινά το 33ο πανελλαδικό συνέδριο της ΟΤΟΕ

Την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, ξεκινά το 33ο πανελλαδικό συνέδριο της ΟΤΟΕ

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 ξεκινά το 33ο πανελλαδικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, στο συνέδριο εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων από όλους τους χώρους του κλάδου καλούνται:

- Να αποτιμήσουν την πορεία και τη δράση της Ομοσπονδίας την τριετία που πέρασε από το προηγούμενο συνέδριο του Νοεμβρίου 2018.

- Να εξετάσουν τις αλλαγές και τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν για τον κλάδο, τη χώρα και κυρίως για τους εργαζόμενους στο ίδιο διάστημα.

- Να αξιολογήσουν τις νέες προκλήσεις για τους εργαζόμενους και τον κλάδο και να δώσουν σε αυτές βιώσιμες και ενωτικές απαντήσεις.

- Να εκλέξουν τη νέα ηγεσία του κλάδου και να χαράξουν τους νέους στόχους και τους άξονες δράσης της ΟΤΟΕ για την επόμενη τριετία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κεντρικά καθήκοντα για την ΟΤΟΕ και για ολόκληρο το σ.κ. του κλάδου ήταν:

1. Η προστασία της απασχόλησης και των εργασιακών δικαιωμάτων στον κλάδο.

2. Η προάσπιση του κορυφαίου θεσμού της κλαδικής ΣΣΕ.

3. Η αποκατάσταση του ρόλου των τραπεζών στη στήριξη της οικονομίας.

4. Η βελτίωση των παρεμβάσεων και της δημόσιας απήχησης της ΟΤΟΕ.

«Οι προκλήσεις, παλιές και νέες, είναι πολλές και σοβαρές. Απαιτούν ανάλογα σοβαρές και στοχευμένες ενωτικές συλλογικές απαντήσεις. Οι ανάγκες συλλογικής προστασίας των εργαζομένων του κλάδου, των εργαζομένων, που καθημερινά δοκιμάζονται, είναι σήμερα πολλαπλάσιες. Κάτι που προϋποθέτει ενωτική και αποφασιστική συλλογική δράση, διαπραγμάτευση, διαβούλευση και καθημερινή αποτελεσματική παρέμβαση σε κλαδικό και σε επιχειρησιακό επίπεδο, ώστε κανείς εργαζόμενος να μην αφεθεί στην άνιση ατομική διαπραγμάτευση. Μόνο με ισχυρά θεσμικά κείμενα, ΣΣΕ και αποτελεσματικούς εργασιακούς θεσμούς, μπορούμε να το πετύχουμε» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ΟΤΟΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ