Microsoft και ReGeneration: Στόχος η ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας - Τα επόμενα βήματα

Microsoft και ReGeneration: Στόχος η ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας - Τα επόμενα βήματα

Μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και απασχόλησης νέων πτυχιούχων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας DigiYouth.

Tις πρωτοβουλίες και τα πρώτα αποτελέσματα της στρατηγικής τους συνεργασίας με στόχο την εκπαίδευση των νέων στις ψηφιακές δεξιότητες και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας παρουσίασαν η Microsoft και το ReGeneration, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο των νέων δεξιοτήτων (Skilling) στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και στη διαμόρφωση μίας κουλτούρας ανταγωνιστικότητας μέσω της εκπαίδευσης των νέων. Μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και απασχόλησης νέων πτυχιούχων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας DigiYouth.

Κατά τη διάρκεια σχετικής ψηφιακής εκδήλωσης παρουσιάστηκε το παγκόσμιο όραμα της Microsoft για την ψηφιακή εκπαίδευση με στόχο την επανένταξη ανθρώπων στην αγορά εργασίας κατόπιν των κλυδωνισμών και των αλλαγών που επέφερε η πανδημία σε πληθώρα κλάδων, καθώς και οι τοπικές δράσεις και ο απολογισμός όσων έχουν ήδη ολοκληρωθεί μέσω της συνεργασίας με το ReGeneration. Στην Ελλάδα, η Microsoft ανακοινώνοντας το GR for GRowth δεσμεύτηκε να εκπαιδεύσει 100.000 επαγγελματίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και φοιτητές με απώτερο σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών μέσα στην επόμενη πενταετία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Eλλάδας, Κύπρου και Μάλτας: «Σαν Microsoft θέλουμε να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια που κάνει η χώρα για την ανάπτυξη, η οποία χρειάζεται δύο πυλώνες: υποδομές και ανθρώπους. Στο θέμα των υποδομών έχουμε ανακοινώσει την πρωτοβουλία "GR for Growth" για τη δημιουργία datacenter στην Ελλάδα. Χρειαζόμαστε όμως και τους ανθρώπους που θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία. Είναι σημαντικό σε αυτή τη χρονική στιγμή, να επιταχύνουμε στις προσπάθειες που κάνουμε για το Skilling και είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργαζόμαστε με το ReGeneration, σε ένα πρόγραμμα με πραγματική αξία για τους νέους και τις νέες».

Από την πλευρά του ο Πάνος Μαδαμόπουλος, συνιδρυτής του ReGeneration τόνισε: «Σε μια χώρα με οικονομία που παραδοσιακά βασίζεται στον τριτογενή τομέα, σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητη η δημιουργία των υποδομών που θα διευκολύνουν τη μετάβαση σε ένα παραγωγικό μοντέλο που θα μπορεί να «ξεκλειδώνει» τη βιώσιμη ανάπτυξη στις συνθήκες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Στο ReGeneration αναγνωρίζουμε ότι μια τόσο σύνθετη πρόκληση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με στρατηγικές συνεργασίες, γι΄αυτό και μέσα από τέτοιες συμπράξεις δημιουργούμε τις πλατφόρμες εκείνες που, επενδύοντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, διασυνδέουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής κινητικότητας και έχουν ως ουσιαστικό αποτέλεσμα την εισαγωγή ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας, συμβάλλοντας έτσι στη βιώσιμη ανάπτυξη που απαιτούν οι νέες συνθήκες.»

ReGeneration DiGiYouth Initiative powered by Microsoft

Η πρωτοβουλία DiGiYouth της Μicrosoft και του ReGeneration ξεκίνησε το 2020 με στόχο να προσφέρει ευκαιρίες εκμάθησης και ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων (up/re skilling) σε νέους πτυχιούχους και καταρτίζοντάς τους στις πλέον περιζήτητες ψηφιακές δεξιότητες, να τους βοηθήσει στα επαγγελματικά τους βήματα, τοποθετώντας τους σε καίριες θέσεις στην αγορά εργασίας, αξιοποιώντας το δίκτυο των 1.300 εταιρειών του ReGeneration, σε όλη την Ελλάδα.

Το πρώτο μέρος της πρωτοβουλίας περιελάβανε δύο Ακαδημίες με τη συμμετοχή 50 νέων. Ειδικότερα:

1. ReGeneration Academy on Cloud Tools & Technology powered by Microsoft

Η πρώτη Ακαδημία πρόσφερε σε κάθε συμμετέχοντα 240 ώρες εκμάθησης και hands-on εκπαίδευσης βασικών και πιο προχωρημένων αρχών σχετικών με Cloud Tools & Technologies, το οποίο συγκεκριμένα εξειδικεύεται στην ανάπτυξη Web εφαρμογών και λύσεων στο Microsoft Azure.

Ήδη 12 από τους/τις νέους/ες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έχουν τοποθετηθεί σε οργανικές θέσεις εργασίας και η διαδικασία προσλήψεων συνεχίζεται δυναμικά

2. ReGeneration Academy on Big Data & Artificial Intelligence powered by Microsoft

Η ακαδημία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021 και βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αυτή τη στιγμή οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στους καινοτόμους και περιζήτητους αυτούς τομείς της τεχνολογίας και θα είναι διαθέσιμοι/ες προς απορρόφηση από το δίκτυο του ReGeneration τον Απρίλιο. Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα 180 ωρών hands-on εκπαίδευσης βασικών αλλά και πιο προχωρημένων αρχών σχετικών με την επιστήμη των δεδομένων και την τεχνητή νοημοσύνη, και πιο συγκεκριμένα Data Science, Machine Learning και Artificial Intelligence για την ενσωμάτωση και χρήση τους σε Azure.

Στο δεύτερο μέρος της πρωτοβουλίας (DiGiYouth Initiative ΙΙ), θα πραγματοποιηθούν τρεις Ακαδημίες και θα «καθίσουν» στα ψηφιακά θρανία 100 νέοι και νέες.

Ειδικότερα:

1.ReGeneration Academy 4Women in Tech | Project Management powered by Microsoft

Πρόκειται για την πρώτη Ακαδημία για νέες γυναίκες που συνδέει την hands-on εκπαίδευση σε tech-related project management με θέσεις εργασίας σε περιζήτητους κλάδους τεχνολογίας. Η Ακαδημία βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς 35 νέες μόλις ξεκίνησαν την εκπαίδευσή τους, διάρκειας 120 ωρών, ενώ το Μάιο θα είναι διαθέσιμες προς απορρόφηση από το δίκτυο εταιρειών του ReGeneration.

2.ReGeneration Academy on Cloud Tools & Technology powered by Microsoft και

3.ReGeneration Academy on Big Data & Artificial Intelligence powered by Microsoft Η επιτυχία των πρώτων Ακαδημιών οδηγεί στην επαναληπτική διεξαγωγή τους, τον Σεπτέμβριο του 2021.

DiGiYouth I & II: το αποτύπωμα

Με την ολοκλήρωση όλων των Ακαδημιών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας DiGiYouth I & II, αναμένεται να έχουν επωφεληθεί 150 νέοι και νέες, έχοντας λάβει συνολικά 32.000 ώρες εκπαίδευσης σε ψηφιακές και ήπιες δεξιότητες, μέχρι το τέλος του 2021, ενώ σε 4.000 αποφοίτους όλων των προγραμμάτων του ReGeneration θα έχει δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση σε online courses και εργαλεία στις πλατφόρμες του MS Learn, τoυ LinkedIn Learning και του GitHub, μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Microsoft Global Skills Initiative.

Τα επόμενα βήματα

Η συνεργασία στην πρωτοβουλία ReGeneration DiGiYouth Initiative Ι & ΙΙ powered by Microsoft, οδήγησε στο σχεδιασμό του "The ReGeneration Initiative: Upskilling Greek Youth for the Digital Era powered by Microsoft", ενός νέου και πιο διευρυμένου up/reskilling προγράμματος για τους νέους της χώρας μας, που εστιάζει στις περιζήτητες ψηφιακές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για το μέλλον της εργασίας. Η εν λόγω πρωτοβουλία πρόκειται να ωφελήσει 1.000 νέες και νέους παρέχοντας περίπου 20.000 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες (πχ office automation, mobile apps, information systems, data visualization, cloud technologies, digital marketing, UI/UX, κλπ.), με άμεση δικτύωση σε περισσότερες από 1.300 εταιρείες πανελλαδικώς που συνεργάζονται με το ReGeneration.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ