Τοποθέτηση προσωρινών διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Τοποθέτηση προσωρινών διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Συμβούλιο Επιλογής, μετά από την αξιολόγηση των υποψηφίων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο, υπέβαλε τεκμηριωμένη πρόταση για την τοποθέτηση των εν λόγω διευθυντών, ανά θέση και ανά υποψήφιο.

Στην αντικατάσταση των μέχρι σήμερα υπηρετούντων διευθυντών Εκπαίδευσης προχώρησε το υπουργείο Παιδείας. Έτσι, σήμερα, Πέμπτη, τοποθετήθηκαν 116 προσωρινοί διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθ' εφαρμογή του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου, 4713/2020 (άρθρο 30). Σημειώνεται, ότι η θητεία των μέχρι τώρα υπηρετούντων διευθυντών Εκπαίδευσης έχει λήξει από τις 31/7/2018.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο, οι προσωρινοί διευθυντές τοποθετούνταιγια ένα «μεταβατικό διάστημα», «μέχρι να θεσπισθεί και να ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη αναδιοργάνωση των δομών της εκπαίδευσης». Η επιλογή των νέων διευθυντών έγινε, όπως ανέφερε το υπουργείο, «κατόπιν εισήγησης πενταμελούς Συμβουλίου Επιλογής, αποτελούμενου από πανεπιστημιακούς (που προτάθηκαν από τα ΑΕΙ) και ανώτερα στελέχη εκπαίδευσης και διοίκησης, βάσει των επιστημονικών, διδακτικών και διοικητικών προσόντων των υποψηφίων, τα οποία ισχύουν σε ανάλογες περιπτώσεις επιλογής προσωρινών στελεχών εκπαίδευσης».

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, είχε δώσει σαφή εντολή, η επιλογή να γίνει με απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια (σύμφωνα με το βιογραφικό και την διοικητική προϋπηρεσία, μεταξύ άλλων). Το Συμβούλιο Επιλογής, μετά από την αξιολόγηση των υποψηφίων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο, υπέβαλε τεκμηριωμένη πρόταση για την τοποθέτηση των εν λόγω διευθυντών, ανά θέση και ανά υποψήφιο. Η πρόταση αυτή έγινε στο σύνολό της δεκτή από την υπουργό και αποτέλεσε το περιεχόμενο υπουργικής απόφασης για την τοποθέτησή τους.

Η κ. Κεραμέως ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νέους διευθυντές και πρόσθεσε: «Το υπουργείο θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές τους και είναι πάντοτε στη διάθεσή τους για εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας». Η υπουργός, τέλος, ευχαρίστησε το Συμβούλιο Επιλογής που, όπως ανέφερε, «εργάστηκε άοκνα και μεθοδικά για να αξιολογήσει όλες τις υποβληθείσες υποψηφιότητες και να υποβάλει την εμπεριστατωμένη του εισήγηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ