British Airways: Η πρώτη στην ιστορία της εταιρείας απεργία των πιλότων

British Airways: Η πρώτη στην ιστορία της εταιρείας απεργία των πιλότων

Καθηλώνεται σχεδόν το 100% των αεροσκαφών του εμβληματικού βρετανικού αερομεταφορέα στο έδαφος 

Οι πιλότοι της British Airways (BA) άρχισαν σήμερα 48ωρη απεργία, την πρώτη στην ιστορία της εταιρείας, μεσούσης της διένεξης με τη διεύθυνσή της για τους μισθούς, καθηλώνοντας σχεδόν το 100% των αεροσκαφών του εμβληματικού βρετανικού αερομεταφορέα στο έδαφος και προκαλώντας προβλήματα σε δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες. Τα μέλη του συνδικάτου των πιλότων BALPA αποφάσισαν να απεργήσουν σήμερα και αύριο, καθώς και για ακόμη μία ημέρα, την 27η Σεπτεμβρίου, εάν δεν εξευρεθεί συμφωνία ως τότε.

Κάθε «ημέρα απεργίας θα στοιχίσει στην BA, σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς, 40 εκατομμύρια λίρες (44 εκατ. ευρώ)», ανέφερε το συνδικάτο μέσω Twitter, σημειώνοντας ότι η διαφορά ανάμεσα σε αυτό που ζητούν οι πιλότοι και αυτό που προσέφερε η διεύθυνση της BA ανερχόταν συνολικά σε 5 εκατομμύρια λίρες. «Γιατί [η διεύθυνση] δεν συνεργάζεται μαζί μας για να βάλουμε τέλος σε αυτή τη διένεξη;» διερωτήθηκε το BALPA.

Το συνδικάτο ανέφερε ότι «έκανε μια πρόταση στη διεύθυνση της BA την περασμένη Τετάρτη που θα μπορούσε να επιτρέψει να ακυρωθούν οι απεργίες της Δευτέρας και της Τρίτης» αλλά «η BA δεν απάντησε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ