Αντωνοπούλου: Το θέμα δεν είναι μόνο η δημιουργία νέων θέσεων αλλά και τι είδους θα είναι

Αντωνοπούλου: Το θέμα δεν είναι μόνο η δημιουργία νέων θέσεων αλλά και τι είδους θα είναι
Σε καθοδική πορεία κινείται η ανεργία, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το Γ΄ τρίμηνο 2016, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε σε 22,6% έναντι 23,1% του προηγούμενου τριμήνου και 24% του αντίστοιχου τριμήνου 2015.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ανεργία μειώνεται αργά, αλλά σταθερά. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το ποσοστό της ανεργίας από 25,9% που ήταν τον Ιανουάριο του 2015, σήμερα βρίσκεται στο 22,6%, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

«Η αύξηση της απασχόλησης στη χώρα μας το τρίτο τρίμηνο της εφετινής χρονιάς»- διαπιστώνει η κ. Αντωνοπούλου -«αποτελεί μία από τις υψηλότερες επιδόσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Eurostat, γεγονός που διαψεύδει τους ανακριβείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί "εκτόξευσης της ανεργίας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ"».

«Για εμάς, όμως», τονίζει η ίδια, «το ζητούμενο δεν είναι μόνο η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και τι είδους θα είναι αυτές. Η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, έχει καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η επαναφορά της κανονικότητας στις εργασιακές σχέσεις αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα». «Προς αυτήν την κατεύθυνση, εργαζόμαστε», διαβεβαιώνει η κ. Αντωνοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ