Έρχονται προσλήψεις στο δημόσιο- Οι λεπτομέρειες

Έρχονται προσλήψεις στο δημόσιο- Οι λεπτομέρειες
Θετικές εξελίξεις στο μεγάλο ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, δρομολογήθηκαν μετά τη σημερινή συνάντηση του περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε διεξοδικά τον υπουργό για το θέμα που έχει απασχολήσει επανειλημμένως το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, το οποίο έχει λάβει αποφάσεις για την πρόσληψη προσωπικού, με την υποβολή των αντίστοιχων αιτημάτων στο υπουργείο.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου των 48 κατοικημένων νησιών, με πληθυσμό άνω των 300.000 κατοίκων, ήταν ανέκαθεν και εξακολουθεί να είναι η πλέον υποστελεχωμένη Περιφέρεια της χώρας. Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο μετά την αποχώρηση 165 υπαλλήλων, λόγω συνταξιοδότησης. Σήμερα, οι υπηρετούντες υπάλληλοι είναι 457, ενώ οι θέσεις, σύμφωνα με τον ισχύοντα οργανισμό αφορούν 793 υπαλλήλους. Δηλαδή, η σημερινή στελέχωση αφορά το 57,5% των προβλεπομένων και απολύτως απαραίτητων για τη λειτουργία της Περιφέρειας θέσεων προσωπικού.

Η έλλειψη προσωπικού προκαλεί σοβαρές οργανωτικές και λειτουργικές δυσχέρειες και αδυναμίες, που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι οποίες αδυνατούν να προσφέρουν στους νησιώτες το επίπεδο των υπηρεσιών που εκ του καταστατικού ρόλου τους οφείλουν, όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο περιφερειάρχης προέβη σε πλήρη απεικόνιση της υφιστάμενης κατάστασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καταθέτοντας στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, που τεκμηριώνουν πέραν πάσης αμφισβήτησης το μέγεθος του προβλήματος και καθιστούν επιβεβλημένη και επιτακτική την αντιμετώπισή του.

Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του κ. Βερναρδάκη, ο οποίος δεσμεύτηκε ενώπιον του περιφερειάρχη για κατά προτεραιότητα στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, λόγω νησιωτικότητας, στο αμέσως προσεχές διάστημα. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Χαιρετίζω τη δέσμευση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, για την άμεση και κατά προτεραιότητα στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Χαίρομαι ιδιαιτέρως που ο υπουργός αντιλαμβάνεται πλήρως την έννοια της νησιωτικότητας και την ανάγκη να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τα ζητήματα που απορρέουν από αυτήν και έχει και την πολιτική βούληση να προχωρήσει άμεσα στις πολιτικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, για την αντιμετώπιση ενός χρονίζοντος και καίριου προβλήματος για τη νησιωτική μας Περιφέρεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ