Κατρούγκαλος: Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τους εργαζόμενους της Ηλεκτρονικής

Κατρούγκαλος: Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τους εργαζόμενους της Ηλεκτρονικής
Η τριμερής συμφιλιωτική διαδικασία που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Εργασίας δεν πραγματοποιήθηκε αφού η εταιρεία δεν παρουσιάστηκε εν όψει του ότι το αίτημα της για πτώχευση έγινε δεκτό και ήδη ορίστηκε σύνδικος, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Επισημαίνει ωστόσο ότι πραγματοποιήθηκε όμως συνάντηση του Υπουργού και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας με τους εργαζόμενους της εταιρείας και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Ο Υπουργός Εργασίας επανέλαβε την πάγια δέσμευση του Υπουργείου για την υποστήριξη του δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλη την φάση εξέλιξης της πτωχευτικής διαδικασίας.

Παράλληλα το Υπουργείο Εργασίας θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των εργαζομένων ενεργοποιώντας προγράμματα που έχει στην διάθεση του (όπως το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης) ενώ και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να ασκήσουν ένδικα μέσα για την αξιοποίηση νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης που διασφαλίζουν τις απαιτήσεις τους ιδίως δε τις αποζημιώσεις.