Γίνε εσύ ο επόμενος CEO της Adecco

Γίνε εσύ ο επόμενος CEO της Adecco
Πως θα σας φαινόταν να γινόσασταν CEO μιας μεγάλης πολυεθνικής; Να δουλέψετε δίπλα σε μεγάλα στελέχη; Να πάρετε σημαντικές αποφάσεις και να λήσετε σοβαρά ζητήματα; Για πολλούς είναι σίγουρα όνειρο ζωής.

Ο Όμιλος Adecco δίνει σε 50 ταλαντούχους και φιλόδοξους νέους την ευκαιρία να γίνουν «CEO για Ένα Μήνα» (‘CEO for One Month’) στις χώρες τους, και να εργαστούν δίπλα στα ανώτερα διοικητικά στελέχη της Adecco.

Η διαδικασία ηλεκτρονικών αιτήσεων άνοιξε 1η Μαρτίου, και θα ολοκληρωθεί στις 15 Απριλίου. Από τον Ιούνιο, οι νέοι που θα επιλεγούν θα ξεκινήσουν να εργάζονται με σκοπό να ενισχύσουν το βιογραφικό τους και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας τους. Ένας εξ αυτών θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να γίνει CEO for One Month του Ομίλου Adecco και να εργαστεί για ένα μήνα δίπλα στον Alain Dehaze.

Στόχος είναι η βελτίωση των προοπτικών σταδιοδρομίας των ταλαντούχων νέων, παρέχοντάς τους πολύτιμη κατάρτιση -με γνώμονα τις ανάγκες της αγοράς εργασίας- για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας τους. Αυτό περιλαμβάνει πρακτική άσκηση ενός μήνα δίπλα στους Γενικούς Διευθυντές της Adecco σε 50 χώρες, κατά την οποία θα λάβουν αξιόλογη εμπειρία και θα αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν για να χτίσουν την επαγγελματική τους πορεία, ενισχύοντας το βιογραφικό τους σημείωμα.

«Το CEO for One Month ήταν μια αποκάλυψη», δήλωσε η Ayumi Kunori, Global CEO for One Month 2015. «Δεν ήμουν η καλύτερη στο σχολείο και δεν ήμουν σίγουρη για τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα. Αλλά μόλις έκανα την αίτηση, αφοσιώθηκα και παθιάστηκα. Ήταν μία εμπειρία τεράστιας αξίας. Προτείνω στους νέους όλου του κόσμου να δεχτούν την πρόκληση και να προσπαθήσουν. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην επιλεγείτε, τουλάχιστον αυτή τη φορά. Αλλά όλα όσα μάθετε θα σας προετοιμάσουν καλύτερα για την επόμενη ευκαιρία και για τη ζωή σας στη συνέχεια».

Ο Alain Dehaze, CEO του Ομίλου Adecco, σχολίασε: «Το μέλλον μας εξαρτάται από τις δεξιότητες, την αυτοπεποίθηση και την εμπειρία των νέων σήμερα. Είναι ευθύνη όλων μας να τους βοηθήσουμε να χτίσουν την καριέρα τους μέσω κατάρτισης, καθοδήγησης και προσφοράς ευκαιριών. Αυτό ακριβώς κάνει το πρόγραμμα CEO for One Month. Οι νέοι θα δεχτούν την πρόκληση, θα αποκτήσουν εμπειρία, δίπλα στα ανώτατα διοικητικά στελέχη της Adecco και θα πάρουν μια γεύση του πώς διοικείται μια εταιρεία με παγκόσμια εμβέλεια. Ανυπομονώ να καλωσορίσουμε τους 50 CEOs for One Month, να μοιραστούμε το όραμά τους και να τους βοηθήσουμε να οικοδομήσουν την καριέρα τους».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Adecco Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, ανέφερε: «Η Adecco Ελλάδας υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα CEO for One Month. Μάλιστα, πέρυσι, η Ελληνίδα CEO for One Month, Ελένη Ζιάκα, κατάφερε να διακριθεί και να περάσει στον τελικό γύρο ανάδειξης του ‘CEO for One Month’ του Ομίλου Adecco. Αυτό μας έκανε ιδιαίτερα υπερήφανους, καθώς απέδειξε έμπρακτα ότι η Ελλάδα διαθέτει πλήθος ταλαντούχων νέων που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο. Όλοι εμείς στην Adecco Ελλάδας αναμένουμε με ανυπομονησία να καλωσορίσουμε τον Έλληνα CEO for One Month για το 2106 και εγώ προσωπικά δεσμεύομαι να μοιραστώ μαζί του τη γνώση και την εμπειρία μου, συμβάλλοντας όσο καλύτερα μπορώ στην εργασιακή του κατάρτιση».

Το πρόγραμμα CEO for One Month ξεκίνησε στη Νορβηγία το 2011. Το 2014, πήρε τη μορφή μιας διεθνούς πρωτοβουλίας του Ομίλου Adecco, προσφέροντας μία θέση Global CEO for One Month δίπλα στον CEO του Ομίλου. Το 2015, περισσότεροι από 18.000 υποψήφιοι από όλο τον κόσμο έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ