Πέντε συμβουλές για να βρείτε δουλειά μέσω των social media

 Πέντε συμβουλές για να βρείτε δουλειά μέσω των social media
Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης καθιστούν πιο εύκολη την εύρεση εργασίας. Και αυτό γιατί σας δίνετε η δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με τους σωστούς ανθρώπους που μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε την θέση εργασίας που επιθυμείτε.

Πολλά άτομα που αναζητούν εργασία εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις παραδοσιακές μεθόδους αναζήτησης εργασίας που αποδίδουν φτωχά αποτελέσματα. Πλέον, όλο και περισσότερες εταιρείες αναζητούν υπαλλήλους μέσα από τα social media, και το 40% των νέων χρησιμοποιούν τα social media για να βρουν δουλειά.

Μπορείτε να έχετε μια επιτυχή αναζήτηση εργασίας, ακολουθώντας τα παρακάτω πέντε νέους τρόπους για να βρουν μια θέση εργασίας με τη χρήση κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

1)Αναπτύξτε μια επαγγελματική παρουσία στο διαδίκτυο

Το LinkedIn είναι ένα site κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες. Με τη χρήση του κουμπιού αναζήτησης Advance στην επάνω δεξιά γωνία του προφίλ σας στο LinkedIn, μπορείτε να κάνετε μια αναζήτηση με βάση λέξεις-κλειδιά, την οργάνωση, το κολέγιο, και την τοποθεσία. Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε το Advance Search για να βρείτε απόφοιτους από το κολέγιο σας και που εργάζονται.

Όταν δημιουργείτε μια επαγγελματική παρουσία στο διαδίκτυο φροντίστε να κάνετε πρώτα μια αναζήτηση στο Google με το όνομά σας. Αν προκύψουν υποτιμητικές εικόνες ή πληροφορίες, φροντίστε να το διαγράψετε αμέσως. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό σε τακτική βάση.

2) Προσθέστε όσες περισσότερες λέξεις-κλειδιά και φράσεις στο προφίλ σας

Πρέπει να συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά και φράσεις στο προφίλ σας για να βεβαιωθείτε ότι το προφίλ σας θα εμφανιστεί όταν οι εργοδότες ψάχνουν για υποψηφίους για να καλύψουν μια συγκεκριμένη θέση. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις λέξεις και φράσεις κοιτάζοντας αγγελίες για εργασία καθώς και το προφίλ LinkedIn των επαγγελματιών που εργάζονται στον τομέα που σας ενδιαφέρει.

3) Χρησιμοποιήστε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να προετοιμαστείτε για μια συνέντευξη

Κοιτώντας ιστοσελίδες εταιρειών και εξερευνώντας επαγγελματίες με παρόμοια πτυχία που ήδη εργάζονται στην εταιρεία, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προετοιμαστείτε για μια συνέντευξη με την συγκεκριμένη εταιρεία. Πρέπει να αποκτήσετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, ψάχνοντας την ιστοσελίδα της και να κατανοήσετε σε βάθους τους στόχους της, αξιοποιώντας τις πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

4) Το Twitter μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ελέγξετε τι ζητούν οι εργοδότες και τι έχει αναρτηθεί στο προφίλ της εταιρείας

Οι γνώμες για το Twitter είναι συχνά αντιφατικές. Κάποιοι το απαξιώνουν και κάποιοι το επαινούν σχετικά με την αναζήτηση εργασίας. Υπάρχουν επίσης πολλές εταιρείες σήμερα που περιλαμβάνουν θέσεις εργασίας στην ιστοσελίδα τους στο Twitter, προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερους υποψηφίους. Το Twitter σε συνδυασμό με το LinkedIn και το Facebook, παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες στην αναζήτηση εργασίας.

5) Τα προνόμια που έχετε στις διάφορες πλατφόρμες για να κυνηγήσετε μία θέση εργασίας

Υπάρχουν δύο βασικές στρατηγικές για την χρήση των social media ψάχνοντας μία δουλειά, η ενεργητική στρατηγική και η παθητική στρατηγική. Η παθητική στρατηγική είναι απλή, φτιάξτε ένα πραγματικά καλό προφίλ, και περιμένετε για ένα τηλεφώνημα. Ενεργητική στρατηγική είναι όταν χρησιμοποιείτε το προφίλ σας για να αυξήσετε την ικανότητα σας να δικτυωθείτε με καινούρια άτομα. Οπότε το αληθινό προνόμιο είναι η δικτύωση. Χρησιμοποιείστε το Facebook, το Twitter και το LinkedIn για να συζητήσετε με ανθρώπους για τις ικανότητές σας, ρωτήστε για πιθανές συνεντεύξεις, εμπλακείτε σε σχετικές συζητήσεις. Πολύ σύντομα θα έχετε διευρύνει το δίκτυο σας.

Προσοχή όμως το CareerBuilder.com, δήλωσε ότι το 34% των εργοδοτών απέρριψαν κάποιον με βάση αυτά που βρήκαν στο facebook. Γι αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί στο τι ανεβάζετε και στο τι γράφετε στις πληροφορίες στα Profil σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ