Έρχονται προσλήψεις 186 μόνιμων διασωστών στο ΕΚΑΒ

Έρχονται προσλήψεις 186 μόνιμων διασωστών στο ΕΚΑΒ
Την επανακαταβολή της πτητικής αποζημίωσης των διασωστών του ΕΚΑΒ που συμμετέχουν σε αεροδιακομιδές επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας, ενώ προς ολοκλήρωση βαίνει και η διαδικασία για την πρόσληψη 186 μόνιμων διασωστών, όπως προέκυψε από την ενημερωτική συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Ανδρεά Ξανθό.

Σύμφωνα με το in.gr η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι στο πλαίσιο του πρώτου νομοσχεδίου που θα καταθέσει στη Βουλή, περιλαμβάνεται και νομοθετική ρύθμιση για την επανακαταβολή της πτητικής αποζημίωσης των υπαλλήλων των αεροδιακομιδών.

Ενώ σε ότι αφορά τα δεδουλευμένα, οι κ.κ. Κουρουμπλής και Ξανθός διευκρίνισαν ότι έχουν ήδη καταβληθεί τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των προηγούμενων ετών, ενώ το υπουργείο Υγείας μελετά και προωθεί την τακτοποίηση όποιων εκκρεμοτήτων παραμένουν.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει την ανάγκη να καλυφθεί η οφειλή για τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ ύψους 300.000 ευρώ και δεσμεύεται ότι στο σχεδιασμό που έχει προϋπολογιστεί για το 2015 θα ληφθεί υπόψη και αυτή η υποχρέωση.

Να σημειωθεί ότι στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που χει ήδη κατατεθεί και συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, περιλαμβάνεται τροπολογία με την οποία ρυθμίζεται οριστικά η διαδικασία καταβολής δεδουλευμένων από αργίες, εξαιρέσιμα, νυχτερινές βάρδιες κ.λπ. για όλο το υγειονομικό προσωπικό.

Απαντώντας στο αίτημα των εργαζομένων για προσλήψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ, ο υπουργός Υγείας και ο αναπληρωτής του δήλωσαν ότι σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, ολοκληρώνεται πολύ σύντομα η διαδικασία για την πρόσληψη 186 μόνιμων διασωστών για την κάλυψη των αναγκών σε όλη τη χώρα.

Τέλος, το υπουργείο Υγείας θέτει αύριο σε δημόσια διαβούλευση επεξεργασμένο σχέδιο για τη χορήγηση Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Διασώστη, ενώ στο άμεσο μέλλον θα προωθήσει και σχετική ρύθμιση που θα διευθετεί το θέμα του ωραρίου του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ