Κατρούγκαλος:«Περιορισμένες θα είναι οι προσλήψεις στο δημόσιο»

Κατρούγκαλος:«Περιορισμένες θα είναι οι προσλήψεις στο δημόσιο»
Διαβεβαιώνει ότι «δεν πρόκειται για καταλήστευση των αποθεματικών όπως έγινε με το PSΙ και αυτό δείχνει την υποκρισία των ηγετών της αντιπολίτευσης που αντιδρούν σήμερα».

Η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους δημιούργησε επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη που έπρεπε να καλυφθεί άμεσα δηλώσε ο υπουργός Αναπληρωτής Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,αναφερόμενος στην δέσμευση των αποθεματικών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Εξηγεί ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολεμήσει την τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης γιατί γινόταν κατά κατάχρηση, εναντίον της πρόβλεψης του Συντάγματος και προκειμένου να ξεφύγει ένα κρίσιμο θέμα από την δυνατότητα της Βουλής να τοποθετηθεί. «Κανένας από αυτούς τους παράγοντες δεν ισχύσει σήμερα» δηλώνει ο υπουργός και προσθέτει ότι «δεν υπάρχει διαφωνία στην ΚΟ της πλειοψηφίας που να αποτελεί τον κρυφό λόγο που προωθήθηκε η ΠΝΠ».

Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαιώνει ότι «δεν πρόκειται για καταλήστευση των αποθεματικών όπως έγινε με το PSΙ και αυτό δείχνει την υποκρισία των ηγετών της αντιπολίτευσης που αντιδρούν σήμερα» και προσθέτει: «ούτε από πλευράς Συνταγματικής ή πολιτικής υπάρχει θέμα. Δεν είναι μέτρο οριστικής αφαίρεσης. Στην Ολλανδία υπάρχει από καιρό παρόμοιος νόμος».

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρεται στο νομοσχέδιο για το δημόσιο λέγοντας ότι υπάρχουν σε αυτό σημαντικές τομές για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και για την γενίκευση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ο υπουργός αναφέρεται και στο θέμα των προσλήψεων στο δημόσιο λέγοντας ότι θα γίνουν περιορισμένες προσλήψεις στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και των ελεγκτικών μηχανισμών. Εξηγεί δε ότι «οι προσλήψεις είναι δεσμευμένες από τις οικονομικές μας δυνατότητες, δεν αναγνωρίζουμε προηγούμενες δεσμεύσεις του μνημονίου». Αναφέρει ακόμη ότι θα προχωρήσει σε εκτεταμένη κινητικότητα σε εθελοντική βάση για να καλυφθούν τα κενά και οι ανάγκες της διοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ