Προσέλκυση τεχνιτών από την Κάλυμνο στο Ντάργουϊν

Προσέλκυση τεχνιτών από την Κάλυμνο στο Ντάργουϊν
H κυβέρνηση της Βόρειας Αυστραλίας και το δημοτικό συμβούλιο Καλύμνου έχουν συνάψει συμφωνία, η οποία προβλέπει τη συγκρότηση ενός πιλοτικού προγράμματος εκπαίδευσης, με στόχο να βοηθήσει ειδικευμένους τεχνίτες από την Ελλάδα να εργαστούν στο Ντάργουϊν, σε θέσεις εργασίας που δεν μπορούν να καλυφθούν από τους ντόπιους.Στο Ντάργουϊν ζουν χιλιάδες Καλύμνιοι και η πόλη έχει αδελφοποιηθεί με την Κάλυμνο.

Ο επικεφαλής υπουργός, Adam Giles, τονίζει ότι το πρόγραμμα αυτό διαπραγματεύτηκε ο γραμματέας της Βουλής ειδικός σε θέματα Επιχειρήσεων, Nathan Barrett, με το δημοτικό συμβούλιο Καλύμνου κατά τη διήμερη παραμονή του στο νησί.

Ο κ. Giles ανέφερε ότι είχε συσκέψεις με την Ελληνική Κοινότητα του Ντάργουϊν και το θέμα αυτό του πιλοτικού προγράμματος προέκυψε μέσα από τις συναντήσεις αυτές. Τόνισε, εντούτοις, ότι η κυβέρνηση της Β. Επικράτειας προτιμά να εκπαιδεύει ντόπιους εργάτες προκειμένου να καλύψει θέσεις όπου υπάρχουν ελλείψεις.

«Η πείρα, όμως, μας έχει διδάξει ότι τέτοιου είδους προγράμματα δεν βρίσκουν ανταπόκριση από τους ντόπιους. Γι' αυτό και βρήκαμε λογικό να δοκιμάσουμε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα με την Κάλυμνο, δεδομένου ότι ζει και δραστηριοποιείται εδώ μεγάλος αριθμός Ελλήνων με έντονη παρουσία στον επιχειρηματικό τομέα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι εργοδότες της Β. Επικράτειας, έχουν ήδη γίνει χορηγοί ειδικευμένων εργατών από το εξωτερικό.