Ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστικός νόμος στην τηλεδιάσκεψη με την τρόικα

Ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστικός νόμος στην τηλεδιάσκεψη με την τρόικα
Τηλεδιάσκεψη μεταξύ της γενικής γραμματέως του υπουργείου Εργασίας, Άννας Στρατινάκη και στελεχών των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, πραγματοποιήθηκε σήμερα ενόψει της επικείμενης συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η διάσκεψη που έληξε πριν από λίγο, είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα και κατά τη διάρκειά της εξετάστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, εργασιακά θέματα, κυρίως σε ό,τι αφορά το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις και τη συνδικαλιστική δράση.

Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το υφιστάμενο πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις, ευθυγραμμίζεται με τα κοινοτικά και διεθνή εργασιακά πρότυπα, θέση με την οποία συντάχθηκε το Διεθνές Γραφείο Εργασίας κατά την πρόσφατη συνάντηση της Γενεύης.

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας,έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο επιμέρους αλλαγών στον συνδικαλιστικό νόμο, που ισχύει από το 1982, σε επιμέρους ζητήματα,όπως είναι οι συνδικαλιστικές άδειες και η χρηματοδότηση των συνδικάτων, εφόσον υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.