Σ. Ρομπόλης (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ): Χρειάζονται τουλάχιστον 20 χρόνια για να μειωθεί η ανεργία

Σ. Ρομπόλης (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ): Χρειάζονται τουλάχιστον 20 χρόνια για να μειωθεί η ανεργία
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το μέλλον τόσο της ελληνικής οικονομίας όσο και της απασχόλησης, σύμφωνα με τον ο Σάββα Ρομπόλη καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου και επιστημονικό διευθυντή του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

Οπως ανέφερε ο ίδιος στην σημερινή παρουσία της Ετήσιας Έκθεσης του Ελληνικού Εμπορίου 2013, η χώρα θα ανακτήσει μόνο το 15% από το 25% του ΑΕΠ που έχει απολέσει. Επίσης ο κύκλος της ύφεσης θα διατηρηθεί και το 2014, ενώ η ανεργία πολύ δύσκολα θα υποχωρήσει κάτω από το 17% ακόμη και αν υπάρξει ανάπτυξη.
«Για να επιστρέψει σε ανεργία στα επίπεδα του 2009 και για να δημιουργηθούν εκ νέου 1 εκατ. θέσεις εργασίας θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 χρόνια», ανέφερε.
Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας ανέφερε -στην ίδια εκδήλωση -ότι δεν πρέπει σώνει και καλά να σωθούν όλες οι επιχειρήσεις, ενώ υποστήριξε ότι είναι λάθος να απορρίπτουμε όποια δομική προσαρμογή. Όσο γρηγορότερα έρθει η ανάπτυξη τότε επιχειρήσεις δεν θα αναγκαστούν να βγουν από την αγορά", ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ