Κεγκέρογλου: Δεν συζητούνται αλλαγές στο όριο των απολύσεων

 Κεγκέρογλου: Δεν συζητούνται αλλαγές στο όριο των απολύσεων
Την άποψη ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη σε αλλαγές στα όρια των απολύσεων εξέφρασε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας, Β.Κεγκέρογλου, υπογραμμίζοντας πως η προστασία των εργαζομένων από ομαδικές απολύσεις είναι αναγκαία.

«Η κυβέρνηση δεν θεωρεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης το όριο των ομαδικών απολύσεων και άρα δεν μπαίνει σε αυτήν τη συζήτηση με την τρόικα» υποστήριξε ο κ.Κεγκέρογλου, μιλώντας στο Mega.
Πάντως, ο υφυπουργός Εργασίας απέφυγε να διευκρινίσει εάν το συγκεκριμένο ζήτημα είναι προαπαιτούμενο στις διαβουλεύσεις με την τρόικα.
Ωστόσο, πριν ένα μήνα ο κ.Κεγκέρογλου από το βήμα της Βουλής υποστήριζε ότι «η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο» και είχε προαναγγείλει αλλαγές.
Απαντώντας σε συγκεκριμένες ερωτήσεις για το ενδεχόμενο να απελευθερωθεί το όριο των απολύσεων ο κ. Κεγκέρογλου είχε ανακοινώσει ότι εντός του Νοεμβρίου το Διεθνές Γραφείο Εργασίας επρόκειτο να παραδώσει τη μελέτη του για το ζήτημα αυτό και ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει ποιες μεταβολές είναι αναγκαίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ