Ηνωμένο Βασίλειο: Κατάθλιψη και άγχος εμποδίζουν τους Βρετανούς να εργαστούν

 Ηνωμένο Βασίλειο: Κατάθλιψη και άγχος εμποδίζουν τους Βρετανούς να εργαστούν

Τα περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια άτομα σε ηλικία εργασίας που είναι μακροχρόνια άρρωστα αναφέρουν πολλαπλές καταστάσεις υγεία

 

Η κατάθλιψη και το άγχος είναι οι κύριες αιτίες της αύξησης των Βρετανών που λένε ότι είναι πολύ άρρωστοι για να εργαστούν, ακολουθούμενη στενά από μια κατηγορία που περιλαμβάνει μακροχρόνια συμπτώματα COVID-19, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία την Τετάρτη.
Η Βρετανία έχει καθυστερήσει να ανακάμψει από την πανδημία του COVID-19 από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη οικονομία εκτός από τη Γερμανία, εν μέρει επειδή ο αριθμός των ατόμων που είναι σε θέση να εργαστούν παραμένει κάτω από το προ-πανδημικό επίπεδο.

Η κακή υγεία είναι τώρα ο κύριος παράγοντας πίσω από αυτό. Σε σύγκριση με πριν από την πανδημία, επιπλέον 412.000 άτομα ηλικίας 16 έως 64 ετών δήλωσαν ότι δεν είναι σε θέση να εργαστούν λόγω μακροχρόνιας ασθένειας τους έως το τέλος Μαΐου, σημειώνοντας αύξηση 20%.
Αντίθετα, ο αριθμός των ατόμων σε ηλικία εργασίας που είναι οικονομικά ανενεργοί για άλλους κοινούς λόγους, όπως η πρόωρη συνταξιοδότηση ή οι ευθύνες φροντίδας, είναι τώρα χαμηλότερος από ό,τι πριν από την πανδημία, αντιστρέφοντας μια προηγούμενη άνοδο.


Τα στοιχεία της Τετάρτης δίνουν μια ανάλυση του τι κρύβεται πίσω από την αύξηση της κακής υγείας.

Τα περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια άτομα σε ηλικία εργασίας που είναι μακροχρόνια άρρωστα αναφέρουν πολλαπλές καταστάσεις υγείας. Σχεδόν ένα εκατομμύριο αναφέρουν πέντε ή περισσότερα προβλήματα υγείας, αυξημένα κατά 42% σε σχέση με το 2019, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας.

Η πιο κοινή κατηγορία κακής υγείας είναι «κατάθλιψη, κακά νεύρα, άγχος». Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν μακροχρόνια με αυτές τις παθήσεις αυξήθηκε κατά 386.000 από το 2019 σε 1,351 εκατομμύρια, σύμφωνα με το ONS - αύξηση 40%.


Οι «άλλες παθήσεις υγείας» - μια κατηγορία που περιλαμβάνει τη μακρά COVID- έχουν αυξηθεί κατά 260.000 σε 754.000, αύξηση 53%. Τα προβλήματα στην πλάτη, τον αυχένα και τα άκρα είναι επίσης ευρέως διαδεδομένα και έχουν αυξηθεί κατά περίπου ένα τέταρτο.

Το ONS είπε ότι η γήρανση του πληθυσμού εξήγησε μόνο περίπου 40.000 από την αύξηση άνω των 400.000 ατόμων που είναι μακροχρόνια άρρωστα.
Αντίθετα, τόνισε τον αριθμό των ατόμων που περιμένουν θεραπεία από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας, ο οποίος έχει αυξηθεί σε 7,4 εκατομμύρια έως τον Μάιο από 4,6 εκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ