Ναυπηγεία Ελευσίνας: Το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ καταβάλει η ONEX στους εργαζόμενους για το Πάσχα

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ καταβάλει η ONEX στους εργαζόμενους για το Πάσχα

Ως οικονομική ενίσχυση ενόψει Εορτών, αλλά και ως έναντι των οφειλόμενων του 30% της προηγούμενης ιδιοκτησίας

Το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ συνολικά θα καταβληθεί στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ως οικονομική ενίσχυση, ενόψει των Εορτών του Πάσχα, αλλά και ως έναντι των οφειλόμενων του 30% της προηγούμενης ιδιοκτησίας, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΝΕΧ, κος Πάνος Ξενοκώστας, σε επιστολή του στους εργαζόμενους.

«Με γνώμονα τη στήριξη των εργαζομένων και των οικογενειών τους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας αποφάσισε την αποδέσμευση του παραπάνω ποσού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Όμιλου. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων του, αφού και τα περασμένα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ο Όμιλος ONEX τους κατέβαλε το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ποσό αυτό θα δοθεί στους εργαζόμενους την προσεχή Παρασκευή (7/4) και θα διανεμηθεί ανάλογα με τις εναπομείναντες οφειλές της προηγούμενης διοίκησης ανά εργαζόμενο. Συνολικά θα λάβουν έκαστος από 600 έως 7.000 ευρώ.

Τα παραπάνω ποσά είναι πλέον των όποιων χρημάτων λαμβάνει ο κάθε εργαζόμενος σε μηνιαία βάση για το πλάνο επισκευών, αναβαθμίσεων και συντηρήσεων με βάση το οποίο ανακατασκευάζεται ολόκληρο το ναυπηγείο, αναφέρει σε επιστολή του ο κ. Ξενοκώστας.

«Παρόλο που αρκετοί εργαζόμενοι έχουν ήδη λάβει το 30% που προβλέπονταν μετά την Απόφαση Εξυγίανσης, έχει προβλεφθεί και για αυτούς ενίσχυση έναντι του 70% που προβλέπεται μετά τις μεταβιβάσεις», σημειώνεται.

«Οι επενδύσεις του ομίλου στα Ναυπηγεία Ελευσίνας αγγίζουν ήδη τα 18 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο τα ανώτερα ποσά που αφορούν ενίσχυση των εργαζομένων αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ, όσο και τα υπόλοιπα ποσά τα οποία ήδη επενδύονται και θα ανέλθουν περί τα 12-15 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τα τέλη Μαΐου, αποτελούν την έμπρακτη δέσμευσή μας στο όραμα αναγέννησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, τα οποία μαζί με αυτά της Σύρου σχηματίζουν μια ισχυρή οικογένεια που αναδεικνύεται σε ηγέτη του Κλάδου στην Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ