Νέο πρόγραμμα EKE από ΜΕΓΑ και We4all

Νέο πρόγραμμα EKE από ΜΕΓΑ και We4all

Η ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ μαζί με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό We4all εγκαινιάζουν ένα νέο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Με moto «Φυτεύουμε ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται», πρόκειται να φυτευτούν στη Ελλάδα περισσότερα από 85.000 δέντρα, όσες και οι γεννήσεις ετησίως στη χώρα μας το έτος 2021, την χρονιά της μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής στην χώρα μας (Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα μήνυμα ελπίδας για το μέλλον, μια ενέργεια που συνδέει την διατήρηση και αποκατάσταση του οικοσυστήματος, με την γέννηση ενός ανθρώπου και την συμβίωσή τους στον πλανήτη.

Πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη προσπάθεια για την αποκατάσταση των πνευμόνων πρασίνου της χώρας μας που θα υλοποιείται σταδιακά και στις κατάλληλες δεντροφυτευτικές περιόδους, σε σημεία ανά την Ελλάδα κατόπιν υπόδειξης των αρμόδιων αρχών με προτεραιότητα στις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, ενώ τα είδη των δέντρων έχουν επιλεγεί με βάση τις μελέτες και τις εισηγήσεις του επιστημονικού προσωπικού (δασολόγων και γεωπόνων) της we4all κάθε περιοχή δεντροφύτευσης ξεχωριστά.

Η ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής ΑΕ, ταυτόχρονα και μέσω του προγράμματος Babytree σε συνεργασία με τη We4all και επίσημο εταίρο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Πρόγραμμα Αποκατάστασης του Οικοσυστήματος (Ecosystem Restoration 2021 - 2030), συμβάλλει στο στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία που αφορά στη φύτευση συνολικά 3.000.000.000 νέων δέντρων μέχρι το 2030.

Το πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων, θα πλαισιωθεί παράλληλα με περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις σε σχολεία, μέσω του προγράμματος Green Future όπου τα παιδιά θα κατανοήσουν τι σημαίνει περιβάλλον, κλιματική αλλαγή, ανακύκλωση, εθελοντισμός και θα συνειδητοποιήσουν ότι τελικά το να είναι υπεύθυνοι πολίτες και να σέβονται ό,τι τους «περιβάλλει» όχι μόνο δεν είναι δύσκολο αλλά είναι και μια φυσική, ευχάριστη δραστηριότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ