Η ALMI Foods στη διεθνή έκθεση Foodex Japan

Η ALMI Foods στη διεθνή έκθεση Foodex Japan

Η ALMI Foods αποτελεί μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, με βάση την Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Η ALMI Foods, συμμετείχε, για 2η συνεχόμενη χρονιά, στην κορυφαία έκθεση τροφίμων Foodex Japan, η οποία διεξήχθη στο Τόκιο, ανάμεσα σε περισσότερους από 800 εκθέτες προϊόντων και brands από χώρες της Ασίας και άλλες διεθνείς αγορές, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στις αγορές της Ασίας καθώς και τη σημαντική διεύρυνση της εξαγωγικής της δραστηριότητας, η οποία εκτείνεται σήμερα σε περισσότερες από 25 αγορές του εξωτερικού.

Η ALMI Foods αποτελεί μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, με βάση την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, η οποία εισήλθε δυναμικά στην αγορά της Νοτίου Κορέας, το 2015 και σε αυτή της Ιαπωνίας το 2017, καταγράφοντας σημαντικούς αριθμούς πωλήσεων, με το 2021 μάλιστα, να αποτελεί το έτος όπου σημείωσε διπλασιασμό του τζίρου της στις ασιατικές αγορές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην Foodex Japan 2023, η ALMI Foods, πέραν άλλων ενεργειών, διερεύνησε και το λανσάρισμα βιολογικών και vegan προϊόντων, δεδομένης της δυναμικής που παρουσιάζουν οι κατηγορίες αυτές στις τοπικές αγορές.

«Οι χώρες της Ασίας αποτελούν, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, βασικές αγορές για τα προϊόντα μας. Με τη συστηματική μας δουλειά στις τοπικές αγορές, έχουμε καταφέρει να φέρουμε σε επαφή τους καταναλωτές με τις ελληνικές συνταγές, σε μια αγορά με σημαντικά διαφορετικές διατροφικές συνήθειες και τελικά να δημιουργήσουμε μια σταθερή ζήτηση για τα προϊόντα μας. Στο πλαίσιο της παρουσίας μας στην κορυφαία έκθεση τροφίμων της Ιαπωνίας, συζητήσαμε την επέκταση της παρουσίας μας στις τοπικές αγορές, όπως και τη διεύρυνση των συνεργασιών μας στους τομείς της HoReCa, των βιολογικών και των vegan προϊόντων», σημείωσε ο CEO της ALMI Foods, Μηνάς Μερτζανίδης.

Η ALMI Foods αποτελεί μια ελληνική εταιρεία παραγωγής και διανομής τροφίμων, διατηρώντας το σύνολο της παραγωγής της στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, απασχολώντας 360 μόνιμους και άλλους 70 εποχιακούς εργαζομένους στην κορύφωση της παραγωγής, ενώ έχει αποκλειστική συνεργασία με περισσότερους από 200 παραγωγούς ανά την Ελλάδα. Η ALMI Foods βρίσκεται σήμερα σε 29 αγορές, στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, στις οποίες διανέμει το 98% της παραγωγής της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ